9.8.2019 10:36

Πεζοπορία υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσέληνου

Οι «Φίλοι Μονοπατιών Χίου» συνεχίζουν την παράδοση και διοργανώνουν και φέτος την 4η πεζοπορία υπό το φως της πανσελήνου την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019.

Η διαδρομή που επιλέχθηκε έχει μήκος περίπου 6,5 χιλιόμετρα και είναι μέτριας δυσκολίας, με αναμενόμενο χρόνο πορείας τις 2,5 – 3 ώρες. Ωστόσο επειδή ένα μεγάλο μέρος της πεζοπορίας θα πραγματοποιηθεί βράδυ, η συγκεκριμένη δράση δεν απευθύνεται σε αρχάριους πεζοπόρους.

Αφετηρία της διαδρομής θα είναι τα Νένητα. Χωρισμένοι σε 2 ομάδες θα κατηφορίσουμε προς την Βοκαριά απολαμβάνοντας την ανατολή του φεγγαριού πάνω από τα μικρασιατικά παράλια. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε σχεδόν παράλληλα στην θάλασσα υπό το φως της πανσελήνου μέχρι τον Καταρράκτη.

Για την διευκόλυνση των πεζοπόρων, την δημιουργία ομαδικού κλίματος, αλλά και για την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού αποτυπώματος της συγκεκριμένης δράσης, η μετακίνηση προς Νένητα και η επιστροφή από τον Καταρράκτη θα γίνουν με μισθωμένο λεωφορείο.

Πληροφορίες

Συγκέντρωση: Πέμπτη 15 Αυγούστου στις 18:00 στο Δημαρχείο Χίου.
Δηλώσεις συμμετοχής: Από Πέμπτη 8/8 μέχρι Τετάρτη 14/8 (10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00) αποκλειστικά στην κα. Λιάνα Βαφειάδου – Παπανικολάου στο τηλέφωνο 697 81 24 812.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων : 50 άτομα. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Κόστος συμμετοχής: Για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης: 8 ευρώ κατά άτομο (6 ευρώ για τα μέλη του συλλόγου).
Απαραίτητος εξοπλισμός: Παπούτσια πεζοπορίας, μακρύ παντελόνι, φακός κεφαλής, μπατόν, σακίδιο με προσωπικά είδη, νερό, ενεργειακό σνακ (ξηρούς καρπούς – μπάρες ενέργειας – παστέλι – φρούτα).
Όσοι δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα αποκλειστούν από την πεζοπορία.

Οι συμμετέχοντες αποδέχονται ανεπιφύλακτα ότι φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν απώλειες αντικειμένων, ατύχημα, τραυματισμούς.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ