4.10.2018 13:29

Περιπατητική διαδρομή στα μεταλλεία Kεράμου

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο «ΙΩΝΙΑ» — στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΙΩΝΙΑ» — υποστηρίζει και προωθεί περιπατητικές διαδρομές σε άγνωρα, για  πολλούς, μονοπάτια της Ιστορίας, της Παράδοσης και του Πολιτισμού, σαν γνώση, φιλοσοφία και τρόπο ζωής,  για όλους, μα κύρια τους νέους. Δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε και να αγγίξουμε την Τοπική μας Ιστορία, τις πηγές της, καθώς και τις φυσικές ομορφιές του τόπου. «Μόνο, όταν  περπατήσεις έναν τόπο, μπορεί να πεις ότι τον γνωρίζεις».

Με αυτό το σκεπτικό και ο περίπατός μας στα ιστορικά Μεταλλεία Αντιμονίου στον  Κέραμο, όπου  η τραγωδία τους στιγμάτισε την κοινωνικο-οικονομική ζωή του τόπου και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης   Ιστορίας του, που το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο  έχει  χρέος και να μνημονεύει και να καταυγάζει…

Ας είμαστε όλοι εκεί, για μαθήματα Τοπικής Ιστορίας στην πηγή τους από τον Πρόεδρο Δ.Ε., Χρίστο Στεργ. Μπελλέ.

Η περιπατητική διαδρομή θα λάβει χώρα

Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στις 9:00

Σημείο συνάντησης, τα Γραφεία του Διεθνούς Κέντρου Παιδείας και Πολιτισμού «ΙΩΝΙΑ», Ομήρου 5 (έναντι παλαιού Ταχυδρομείου).

Πληροφορίες- δήλωση συμμετοχής από Δευτέρα έως Σάββατο, ώρα 10:00-14:00, Τρίτη και Παρασκευή 18:00-20:00, στα Γραφεία μας, Ομήρου 5 (έναντι παλαιού Ταχυδρομείου)

Τηλ.2271300411-412, κιν. 6985054300, 6936882030 (Πρόεδρος)

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ