31.1.2020 11:28

Παράκαμψη Χαλκειούς: Η ακριβής περιγραφή του έργου

Το αντικείμενο της πράξης αφορά την κατασκευή της οδικής παράκαμψης του οικισμού Χαλκειούς κατά μήκος του οδικού άξονα –Επαρχιακής οδού Χίος - Χαλκειός - Βέσσα- Αγία Ειρήνη. Με την υλοποίηση του έργου διασφαλίζεται η ασφαλέστερη σύνδεση των οικισμών της Νότιας και Νοτιοδυτικής Χίου με την πόλη της Χίου, καθώς και με τις πύλες εισόδου –εξόδου του νησιού, δηλαδή με τον Λιμένα Χίου και τον Αερολιμένα Χίου και κατ' ακολουθία με τα εθνικά και διεθνή εμπορικά παραγωγικά και αστικά κέντρα (Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών).

Το κύριο υποέργο προβλέπει την κατασκευή του κύριου άξονα της οδού παράκαμψης του οικισμού με συνολικό μήκος περίπου 2.150,00m.

Στα σημεία συμβολής με τον υφιστάμενο οδικό άξονα προβλέπεται η κατασκευή ισόπεδων κόμβων (Ι.Κ.) μορφής Τ, ενώ στην συμβολή της οδού παράκαμψης με την επαρχιακή οδό Θυμιανά – Βάγια – Χαλκειός προβλέπεται η κατασκευή κυκλικού ισόπεδου κόμβου. Και οι τρεις Ι.Κ. θα ηλεκτροφωτιστούν και θα υλοποιηθούν εργασίες σήμανσης και ασφάλειας σε όλο το μήκος της οδού.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ