Χωριά

7/5/18 11:12

τελ. ενημ.: 8/5/18 9:31

Παιδική χαρά ή παιδικός κίνδυνος;

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται η παιδική χαρά της Βολισσού και όπως φαίνεται δεν είναι κατάλληλη –ειδικά- για μικρά παιδιά.

φωτο Δ. Πιτροπάκης
φωτο Δ. Πιτροπάκης

Μόλις μερικές ημέρες πριν τα χιώτικα μέσα πληροφορήθηκαν από τον Δήμο ότι μερικές από τις παιδικές χαρές των Βορειοχώρων φτιάχτηκαν και φρεσκαρίστηκαν, έτοιμες πια να υποδεχθούν με ασφάλεια τα παιδιά.

Ωστόσο, σύμφωνα με μία νέα πληροφορία, που έδωσε στον «π» ο Βολισσιανός, Δ. Πιτροπάκης, ο Δήμος «ξέχασε» πολλές παιδικές χαρές, αφήνοντας τες στην τύχη τους, με παιδιά που τις επισκέπτονται να κινδυνεύουν. Μία από αυτές είναι και της Βολισσού, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Βόρειας Χίου, που την επισκέπτονται καθημερινά τους χειμερινούς μήνες 20 παιδιά τουλάχιστον και τους καλοκαιρινούς ο αριθμός των παιδιών ξεπερνά τα 50.

Με μία πινακίδα που έχει τοποθετήσει ο Δήμος στην είσοδο της παιδικής χαράς, αναφέρει ότι είναι ασφαλής για τα παιδιά και μπορεί να τα υποδεχθεί. Οι φωτογραφίες όμως δείχνουν κάτι εντελώς διαφορετικό, αφού η τσουλήθρα είναι σπασμένη, οι κούνιες που υπάρχουν είναι στραβές και οι αλυσίδες τους σκουριασμένες και οι βρεφικές κούνιες λείπουν παντελώς από την ξύλινη βάση που υπάρχει.

Πριν έρθει για τα καλά το καλοκαίρι και τα σχολεία κουνήσουν μαντήλι, ας ελπίσουμε να υπάρξει ένας ακόμη έλεγχος στις παιδικές χαρές όλου του νησιού από τον Δήμο, προκειμένου να αποφευχθεί το οποιοδήποτε ατύχημα.  

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση