10.1.2018 23:54

Ολομέτωπη πίεση στη Δημοτική Αρχή για να σταματήσει η επέκταση της ΒΙ.ΑΛ.

ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ οι κάτοικοι των Καμποχώρων ζητώντας έκτακτη συνεδρίαση για το προσφυγικό

Η παντελής απουσία των στελεχών της δημοτικής αρχής στον ύστατο αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι του Χαλκειούς προκειμένου να μη μετατραπεί το χωριό τους σε μία δεύτερη Μόρια με ανεξέλεγκτες συνέπειες όχι μόνο για το συγκεκριμένο χωριό αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των Καμποχώρων, βρέθηκε στο στόχαστρο των Χαλκούσων που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα του παρέδρου Κ. Φουτράκη σε λαϊκή συνέλευση το απόγευμα της Τετάρτης.

Στον απόηχο των όσων προηγήθηκαν το πρωί της ίδιας ημέρας, οι κάτοικοι ζήτησαν την ενεργή στήριξη του Δήμου, λέγοντας ότι πρόκειται για απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής να απέχει από τις κινητοποιήσεις τη στιγμή που όλο το προηγούμενο διάστημα εμφανίστηκε ως μπροστάρης στην προάσπιση του Χαλκειούς.

«Δεν μπορεί επειδή οι δικαστικές μάχες, χάθηκαν εν μέρει, να παραμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Εμείς μένουμε εδώ κι απαιτούμε την καθημερινότητά μας πίσω. Που είναι όλοι αυτοί που πρωτοστάτησαν να λειτουργήσει το hotspot στο Χαλκειός;», διερωτήθηκαν.

«Άλλοι έκλεισαν το λιμάνι για 1 εβδομάδα, εμάς θα συλλάβουν;»

Εμφανώς αγανακτισμένοι από τις πιέσεις και τους εκφοβισμούς που δέχονται από την Αστυνομία για συλλήψεις σε περίπτωση που επιχειρηθεί η παρεμπόδιση μεταφοράς των οικίσκων οι κάτοικοι επανέφεραν στη συλλογική μνήμη τα όσα συνέβησαν τον Απρίλιο του 2016 στο λιμάνι της Χίου όταν εκατοντάδες μετανάστες έκαναν κατάληψη στην κύρια πύλη εισόδου του νησιού, αναγκάζοντας τα πλοία να δένουν στο λιμάνι των Μεστών. «Που ήταν τότε η Αστυνομία που ετσιθελικά αυτοί οι άνθρωποι απέκλεισαν το λιμάνι και τα πλοία έδεναν στα Μεστά; Γιατί εκείνοι μπορούσαν να διαμαρτυρηθούν υπό τον φόβο του εγκλωβισμού τους στο νησί κι εμείς οι κάτοικοι του νησιού απειλούμαστε με συλλήψεις από την Αστυνομία και την Εισαγγελία;», ανέφεραν.

«Ο Δήμος οφείλει να μπει μπροστά…»

Η πιο ουσιαστική πρόταση, κατατέθηκε δημόσια από τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης και σύμβουλο Καμποχώρων Στ. Καμπούρη, ο οποίος πρότεινε την αλλαγή της ατζέντας του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής ώστε να αναγκαστεί η δημοτική αρχή να στηρίξει επιτέλους τον αγώνα του Χαλκειούς.

«Για να μην γελιόμαστε. Ο μόνος που μπορεί να βγει μπροστά είναι ένας φορέας με νομική υπόσταση. Και αυτός ο φορέας οφείλει να είναι ο Δήμος, που δυστυχώς σήμερα ήταν απών από την κινητοποίηση. Προτείνω λοιπόν να ειδοποιηθούν όλα τα Καμπόχωρα και το απόγευμα της Παρασκευής να ζητήσουμε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την μετάθεση της τακτικής συνεδρίασης μία ημέρα αργότερα και στη θέση της να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση για το προσφυγικό. Κι αν ακόμα δεν το δεχθεί αυτό ο πρόεδρος να ζητήσουν οι κάτοικοι να μπει ως προ ημερήσιας διάταξης θέμα και να απασχολήσει το σώμα για τουλάχιστον 1 ώρα», ανέφερε ο ίδιος, με την πρότασή του να γίνεται ομόφωνα αποδεκτή από τους παριστάμενους αλλά και από τον πάρεδρο του Χαλκειούς Κ. Φουτράκη. Με την ίδια απόφαση θα ζητηθεί η παράσταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του αντιπεριφερειάρχη Στ. Κάρμαντζη καθώς και των δύο βουλευτών Α. Μιχαηλίδη και Ν. Μηταράκη.

Και όμως ενημέρωσε τους αντιδημάρχους…

Ξεχωριστό θέμα στη συζήτηση της Τετάρτης αποτέλεσε το ερώτημα που ανέδειξε ο «π» για το αν τελικά ο Κ. Φουτράκης ενημέρωσε τη δημοτική αρχή το πρωί της ίδιας ημέρας για τα όσα συνέβησαν στο Χαλκειός. Ο ίδιος απαντώντας κατ’ ιδίαν σε συζητήσεις, σημείωσε ότι ενημέρωσε τηλεφωνικά τους Γ. Ζώα, Γ. Μπελέγρη και Ν. Καρασούλη ενώ προσπάθησε να ενημερώσει και τον Μ. Βουρνού, ο οποίος όμως δεν απάντησε στο κινητό εξαιτίας υποχρέωσης στη νότια Χίο. Χωρίς να έχει γίνει γνωστή η συνομιλία του Κ. Φουτράκη με τα 3 στελέχη της δημοτικής αρχής, απομένει να απαντηθεί εντός του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί κανένας δεν ενημέρωσε τον Μανώλη Βουρνού κι αν το έπραξαν για ποιο λόγο ο Δήμος αποφάσισε να απέχει στην πιο καθοριστική στιγμή. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ