1.7.2019 18:37

Οι Οινούσσες τίμησαν τη μνήμη του Αποστόλου Παύλου

Τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου και πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Παύλου σε ανάμνηση της «εκείθεν διελεύσεως του Αγίου, κατά την τρίτην αυτού Ιεραποστολικήν Περιοδείαν» (Πραξ. Κεφ. κ’) τίμησε η Μητρόπολη Χίου με την τέλεση του καθιερωμένου Αρχιερατικού Εσπερινού.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε ομιλία του κ. Γεωργίου Μπαμπινιώτη, Καθηγητή Γλωσσολογίας, πρ. Πρυτάνεως του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Η μακραίωνη συνέχεια, η μοναδική καλλιέργεια και η οικουμενικότητα της ελληνικής γλώσσας», ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Η Γλώσσα για έναν λαό είναι η ιστορία του, είναι η ζωή του, είναι η πορεία του, είναι η σκέψη του, είναι η ταυτότητά του. Δείτε για παράδειγμα αυτούς τους ανθρώπους στα Σκόπια. Βγαίνουν και λένε ότι η γλώσσα τους είναι Μακεδονική. Δεν γνωρίζουν μήπως; Τους διαφεύγει; Όχι. Μέσα από το όνομα της γλώσσας διεκδικούν ταυτότητα. Την ταυτότητα της ελληνικής φιλολογίας, και κάπως έτσι πήραν τον Μέγα Αλέξανδρο και διεκδίκησαν τον Φίλιππο...».

Στη συνέχεια επεδόθησαν τα βραβεία του διαγωνισμού καθώς επίσης και τα αναμνηστικά Διπλώματα συμμετοχής των μαθητών της δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως Χίου στον φιλολογικό και καλλιτεχνικό διαγωνισμό για τον Απόστολο Παύλο, τον οποίον διωργάνωσε και εφέτος για έβδομη συνεχή χρονιά η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών σε συνεργασία με τον Δήμο Οινουσσών, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Σύλλογο «ΦΙΛΟΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ» με θέμα: «Ει δε τις λελύπηκεν, ουκ εμέ λελύπηκεν, αλλά, από μέρους ίνα μη επιβαρώ, πάντας υμάς. Ικανόν τω τοιούτω η επιτιμία αύτη η υπό των πλειόνων· ώστε τουναντίον μάλλον υμάς χαρίσασθαι και παρακαλέσαι, μήπως τη περισσοτέρα λύπη καταποθή ο τοιούτος. Διό παρακαλώ υμάς κυρώσαι εις αυτόν αγάπην» (Β΄ Κορινθ. β΄ 5 - 8), δηλαδή η αγάπη προς αυτόν που μετανοεί για τα αμαρτήματά του.

Στην Ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού και στην εκδήλωση που ακολούθησε παρέστησαν οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του Νομού και πλήθος κόσμου.

Στον εφετεινό φιλολογικό και καλλιτεχνικό διαγωνισμό για τον Απόστολο Παύλο συμμετείχαν 104 μαθητές εκ των οποίων 37 στο Δοκίμιο, 23 στο Ποίημα και 44 στη Ζωγραφική.

https://www.politischios.gr/horia/oi-oinousses-timesan-te-mneme-tou-apostolou-paulou

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ