Χωριά

13/12/18 12:22

τελ. ενημ.: 13/12/18 12:24

Οι ανιχνευτές «περπάτησαν» την Αρβανίτισσα

Το Σαββατοκύριακο μέλη της Κοινότητας Ανιχνευτών του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χίου πραγματοποίησαν διήμερη εκδρομή στις περιοχές Αρβανίτισσα – Τρυπατές.

Οι Ανιχνευτές ξεκίνησαν την  πορεία τους από την Παναγία Αρβανίτισσα με προορισμό τον Τρυπατέ κάνοντας χρήση χάρτη και GPS. Ακολουθώντας το μονοπάτι που ελισσόταν σε βραχώδες έδαφος, κάνανε μια ενδιάμεση στάση στο επονομαζόμενο «Μαντρί του Δοξασμένου», ένα χαρακτηριστικό χιώτικο μαντρί, ανακαλύπτοντας τα εντυπωσιακά κτίσματα που αναδεικνύουν την τέχνη της ξερολιθιάς.

Στη συνέχεια, παρέμειναν στο μονοπάτι ακολουθώντας τη σήμανση  πάνω σε πέτρες που έχει γίνει κατά καιρούς από ειδήμονες, απολαμβάνοντας την εκπληκτική θέα προς την πόλη, το Βροντάδο, καθώς και προς τα μικρασιατικά παράλια.

 Με κομμένη την ανάσα από το δέος της απαράμιλλης ομορφιάς του τοπίου, αλλά και με την απαραίτητη προσοχή και ασφάλεια που διέπει όλες τους τις δράσεις, διέσχισαν «το στενό της Πηγανιάς» προκειμένου να καταλήξουν στις παλιές εγκαταστάσεις της μονάδας καταδρομέων (3ο ΕΤΕΘ), όπου και εγκαταστάθηκαν, ακολουθώντας μια ποικιλία δραστηριοτήτων βάση προγράμματος που οι ίδιοι οι έφηβοι είχαν οργανώσει.

Η διαβίωση στην ύπαιθρο, η κίνηση και η ασφάλεια σε φυσικό χώρο είναι μεταξύ άλλων στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα με τις δραστηριότητες που μπορεί να προσφέρει το προσκοπικό πρόγραμμα στα πλαίσια της προσπάθειας του να είναι αρωγός στη διαμόρφωση των αυριανών ενεργών πολιτών της Κοινωνίας μας. 

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση