28.7.2018 11:32

Οι Αγιογαλούσοι καθαρίζουν τη Λειχήνα «τους»

Την παραλία τους καθαρίζουν οι Αγιογαλούσοι με προτροπή του Συλλόγου Αγιογαλούσων Χίου αύριο στις 9:00. Η έναρξη για τον καθαρισμό της Λειχήνας θα γίνει από τον κεντρικό δρόμο του χωριού.

Η παραλία της Λειχήνας, βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του ακρωτηρίου Μελανειούς και είναι η μεγαλύτερη σε μήκος παραλία στην ευρύτερη γεωγραφική περιφέρεια, με ψιλό και χοντρό χαλίκι και άμμο, που προσφέρεται για κολύμβηση.

Τα τελευταία χρόνια – μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2014, που ξεκίνησε από το αιολικό πάρκο του Μελανειούς – η παραλία είχε καταστεί απροσπέλαστη, λόγω κατολισθήσεων και νεροφαγωμάτων του δρόμου.

Η δράση του Συλλόγου περιλαμβάνει την πλήρη αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου μέχρι την παραλία και τον καθαρισμό της από σκουπίδια, κυρίως πλαστικά που ξεβράζει η θάλασσα, ώστε να μπορούν να την απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ