3.8.2017 12:58

Ο χορός ένωσε όλο τον κόσμο στο Χαλκειός

ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Χαμογελαστοί, ευδιάθετοι, χαρούμενοι έφυγαν από το Χαλκειός όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την εκδήλωση  «10 χρόνια φεστιβάλ παραδοσιακών χορών  ¨’όταν ο χορός ενώνει», το οποίο διοργάνωσε ο Πολιτιστικός σύλλογος του χωριού.

Η εκδήλωση μπορεί να χαρακτηρισθεί φαντασμαγορικό υπερθέαμα με τη σφραγίδα της παράδοσης, στο οποίο ενώθηκαν ο Πόντος, η Θράκη, το αιγαίο και η Κρήτη, με την παρουσία του συλλόγου «Αστρινός Μπαλάσκας», από τις Μοίρες.

150 μικροί και μεγάλοι  χορευτές με τις οδηγίες του Σ. Κωστίδη ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και παρουσίασαν με αρτιότητα και κέφι  τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης  της σεζόν που τελείωσε, αλλά και την κοινή βάση της παραδοσιακής μας μουσικής.

Όπως  τόνισε στο χαιρετισμό του  ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Ζώας «λαός που την παράδοση ξεχνά και δε θυμάται στο λήθαργο του μαρασμού παντοτινά κοιμάται

ΕΙΔΗΣΗ: http://www.politischios.gr/horia/foto-o-horos-enose-olo-ton-kosmo-sto-ha...

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ