7.8.2018 10:48

«Ο Βροντάδος από το χθες στο σήμερα»

Στον αίθριο χώρο της Βιβλιοθήκης της Ι. Μ. Χίου «Ο Άγιος Αγαπητός» στον Βροντάδο πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο  η παρουσίαση του δίτομου έργου «Ο Βροντάδος από το χθες στο σήμερα» του κ.Ιάκωβου Γ. Μπριλή. Η εκδήλωση έγινε παρουσία όλων των αρχών, των πρώην δημάρχων Βροντάδου-Ομηρούπολης και πλήθους κόσμου. Συντονίστρια ήταν η κ. Μαριάννα Πελαντή, διευθύντρια του 2ου Δημ. Σχολείου Βροντάδου.

Ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος ΜητροπολίτηςΧίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ.  Μάρκος, ο οποίος μίλησε με την ιδιότητα του Βρονταδούση-παιδιού ναυτικού, μέσα σε κλίμα συγκίνησηςκαι ανέδειξεδιάφορες πτυχές της ιστορικής πορείας του Βροντάδου, όπως περιγράφονται στις σελίδες του βιβλίου. Ακόμη, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην θάλασσα, την οποία αποκάλεσε μήτρα της γέννησης του Βροντάδου, αφού μέσα από την ναυτοσύνη προσέφερε ψωμί και ανάπτυξη στον τόπο. Βάζοντας το δικό του ιδιαίτερο στίγμα με την ομιλία του, κατέληξε να ζητήσει να υποστηριχτεί η πρότασή του για τη δημιουργία στον Βροντάδο Μεταπτυχιακού Τμήματος Ομηρικών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, και έκλεισε με τη φράση «Ενότητα - Ενότητα- Ενότητα».

Τέλος, ο συγγραφέας, αφού μίλησε για τον πόθο του να διασωθούν και διαδοθούν τα συμβάντα του Βροντάδου κατά θέμα και χρονολογική σειρά, όπως υπάρχουν σε γραπτές πηγές, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στη συγγραφή του έργου του. Επίσης ευχαρίστησε τον Εφοπλιστικό Οίκο Φαφαλιών για τηνοικονομική συμβολή της έκδοσης, καθώς και τον Εκδοτικό Οίκο «άλφα πι» για την ιδιαίτερη φροντίδα και επιμέλεια της έκδοσης σε ρεκόρ χρόνου.

Το βιβλίο θα διατίθεται από τις Εκδόσεις «άλφα πι» και τα βιβλιοπωλεία της Χίου, καθώς και στο Παμβρονταδουσιακό συνέδριο στην Π.Ε.Κ.Ε.Β., στις 10-11-12/8/1018.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ