2.10.2017 11:16

Μην μας αντιμετωπίζετε λογιστικά

• ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΛΙΒΑΝΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑ.Λ. ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας  για την απόφαση μη έγκρισης λειτουργίας του  Οικονομικού  τομέα του Επαγγελματικού Λυκείου Καρδαμύλων. Μια απόφαση του Υπουργείου που βασίστηκε σε αρνητική εισήγηση του Περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου. Νιώθουμε επίσης μεγάλη πικρία, γιατί όλες αυτές τις μέρες της κινητοποίησής μας  οι αρμόδιοι πολιτικοί  παράγοντες μας διαβεβαίωναν ότι είχαν κάνει θετικές εισηγήσεις και μας καθησύχαζαν πως ο τομέας θα ξαναλειτουργήσει. μέλλον μας.  

Το  κλείσιμο του τομέα αυτού θα οδηγήσει στη σταδιακή ερήμωση του τόπου μας. Κι όλοι ξέρουμε ότι έρημες ακριτικές περιοχές είναι εθνικά επικίνδυνες. Επιπλέον,  κάθε παιδί έχει αναφαίρετο  δικαίωμα  για ίση αντιμετώπιση στη μόρφωση, πόσο μάλλον όταν κατοικεί στην παραμεθόριο χωρίς άλλες επιλογές ψυχαγωγίας. Δεν μπορεί κανείς να καταστρέφει με αυτόν τον τρόπο τα όνειρα και τις ελπίδες του.

 Είναι άδικο να μας αντιμετωπίζετε λογιστικά, καταργώντας τμήματα με λίγους μαθητές και αδιαφορώντας για τους κοινωνικούς παράγοντες. Θέλουμε να ξέρουμε με ποια κριτήρια δόθηκε η έγκριση λειτουργίας σε σχολεία της πόλης και μάλιστα και της Αττικής  με ολιγομελή τμήματα. Το δικό μας σχολείο, στο οποίο  φοιτούν και μαθητές από χωριά της απομακρυσμένης από την πρωτεύουσα Βόρειας Χίου, γιατί εξαιρέθηκε;  Οι γονείς αυτών των μαθητών θα προτιμήσουν  να μετακομίσουν στην πόλη, όπου τα παιδιά τους θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους. Αυτό είναι άδικο και οδηγεί τον τόπο μας στο μαρασμό. 

Ζητάμε την ανάκληση αυτής της άδικης απόφασης και την επαναλειτουργία του Οικονομικού τομέα στο ΕΠΑΛ  Καρδαμύλων.  Ζητάμε ίση μεταχείριση στη μόρφωση και στη ζωή.   

Εκπρόσωποι των  μαθητικών κοινοτήτων 

Λιβανείου  Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ Καρδαμύλων 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ