Χωριά

16/3/17 12:44

τελ. ενημ.: 16/3/17 12:44

Μικροί εφευρέτες κατασκεύασαν ρομποτικό σύστημα θαλάσσιων μεταφορών

Το  Δημοτικό Σχολείο  Αγ. Μηνά Θυμιανών/Νεοχωρίου προκρίθηκε στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο» με  κατασκευές Lego η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 18 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

Η κατασκευή

 «Η Χριστιάνα Φιλιμάκη,  η Ζέτα Καπού, ο  Ιάσωνας Ξενάκης, η  Νικολέτα Μορτάκη, ο Άγγελος Καραδημητρίου και ο  Άλκετ Σελάμι με επικεφαλής τον καθηγητή Πληροφορικής  Μόσχο Σαμολαδά, παρουσίασαν την κατασκευή τηλεχειριζόμενου μη επανδρωμένου  πλοίου και  γέφυρας που ανεβαίνει και κατεβαίνει για να περάσει το πλοίο», δηλώνει ο διευθυντής του σχολείου Θέμης Κολλιάρος.

«Για τον τελικό αυξήσαμε το συντελεστή δυσκολίας της κατασκευής με την προσθήκη ενός τελεφερίκ μεταφοράς εμπορευμάτων. Το πλοίο περνάει από τη γέφυρα, δένει στην αποβάθρα και τα εμπορεύματα μεταφέρονται αυτόματα με το τελεφερίκ», προσθέτει.

Γη και σελήνη

Το σχολείο είχε λάβει μέρος  και στον περσινό  διαγωνισμό με  θέμα «Γη και σελήνη». Ρέκτης ο ίδιος των καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών δηλώνει την ικανοποίηση του λέγοντας «μακάρι να έχω δασκάλους με ιδέες  να τις εφαρμόζουμε».

Ευχάριστη νότα αποτελεί η κάλυψη των εξόδων από χορηγούς, που ανταποκρίθηκαν στα κάλεσμα στήριξης του εγχειρήματος.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση