30.10.2018 9:28

Μια συμβολική κίνηση για τους εκπαιδευτικούς στις Οινούσσες από τον Σ.Φ.Ο

Σε μια σημαντική, αλλά και συμβολική παρέμβαση για τη στήριξη των υπηρετούντων στις Οινούσσες εκπαιδευτικών προχώρησε ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών», ο οποίος έχει υπό την ευθύνη και διαχείρισή του τη Διδασκαλική Στέγη, δωρεά του αειμνήστου καπ. Λέοντα Χρ. Λεμού εις μνήμη των γονέων του.

 Ο Σύλλογος, μετέτρεψε τη μοναδική κενή διώροφη κατοικία,  σε δύο αυτοεξυπηρετούμενα διαμερίσματα, ώστε να φιλοξενηθούν σε αυτήν δύο εκπαιδευτικοί

Στο ισόγειο δημιουργήθηκε ένα άνετο studio με ενιαίο χώρο φιλοξενίας, κουζίνα και λουτρό και στον όροφο ένα δυάρι διαμέρισμα με κουζίνα και λουτρό. Καθένα διαθέτει δική του ανεξάρτητη είσοδο.

Με δαπάνες του ΣΦΟ κατασκευάστηκε εκ νέου κουζίνα, αναρρυθμίστηκε το μπάνιο, αντικαταστάθηκαν ηλεκτρικά και υδραυλικά δίκτυα, αγοράστηκαν λευκές ηλεκτρικές συσκευές και έγιναν αρκετές παρεμβάσεις (ντουλάπες, μπαταρίες κλπ), ώστε να εξυπηρετηθούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, όπως ήταν εξαρχής η επιθυμία και βούληση του δωρητή.

Τα δύο πλέον σπίτια είναι έτοιμα προς υποδοχή των εκπαιδευτικών, ενώ κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών θα νοικιάζονται σε παραθεριστές και τουρίστες, ώστε να εξοικονομούνται χρήματα  για τη μείωση του ενοικίου των εκπαιδευτικών και να γίνει αυτό συμβολικό.

Με αυτό τον  τρόπο ο ΣΦΟ δίνει  κίνητρα για την αξιοποίηση της Διδασκαλικής Στέγης και τη στήριξη της παιδείας, που αποτελεί καταστατικό σκοπό του ΣΦΟ και καθολική απαίτηση της κοινωνίας των Οινουσσών.

Ο ΣΦΟ ευχαριστεί τη σύμβουλο Σταματία Κωνσταντινίδη για την άγρυπνη πολυήμερη εθελοντική και υπεύθυνη επιστασία, επίβλεψη και παρακολούθηση όλου του εγχειρήματος καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν εντατικά, μεθοδικά και δημιουργικά, ώστε να έχουμε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα.

Ο Σ.Φ.Ο. δεν ξεχνάει ποτέ το χρέος της κοινωνίας προς τον εκπαιδευτικό! Θυμηθείτε τι λέει ο Κωστής Παλαμάς προς τον Δάσκαλο:

«Τι κι' αν πολλοί σ’ έχουνε λησµονήσει; 
Θα θυµηθούνε κάποτε κι αυτοί 
τα βάρη που κρατάς σαν Άτλαντας στην πλάτη! 
Υποµονή! Χτίζε, σοφέ, της κοινωνίας το παλάτι ...»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ