12.7.2017 16:41

Μεστούσικες διαπιστώσεις

Ανάγκη έχουν τα Μεστά; Αυτά ζουν από τους Τούρκους...

Πόσες φορές δεν το έχουμε ακούσει ως συμπέρασμα σε συζητήσεις μεταξύ όσων τα ξέρουν όλα; Ο «π» πήγε στα Μεστά, έπιασε κουβέντα με τους επαγγελματίες τους και διαπίστωσε ότι απλούστατα η εύκολη διαπίστωση του ξερολισμού δεν ισχύει.

Οι πιο έμπειροι στον τουρισμό Μεστούσοι κάνουν αμέσως το διαχωρισμό. Άλλο τουρίστας, άλλο επισκέπτης. Και αναπολούν τις εποχές που το πελατολόγιο τους γέμιζε από Ολλανδούς, Γάλλους ή Σκανδιναβούς.

Αναφερόμαστε, προφανώς, στους ίδιους Μεστούσους επαγγελματίες, εκείνους που με δικές τους δαπάνες κάθε χρόνο στήνουν περίπτερα στη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη. Εκείνους που διαπιστώνουν ότι το ρεύμα της τούρκικης επισκεψιμότητας καλύπτει μέρος της ... φύρας του χιώτικου τουρισμού, οπότε υποχρεωτικά κάνουν το παν για να το τονώσουν.

Αντιλαμβάνονται, πάντως, ως επαγγελματίες, ότι για να επιτευχθεί κανονική αναπλήρωση των ευρωπαϊκών απωλειών τα νούμερα προσέλευσης από Τουρκία πρέπει τουλάχιστον να τριπλασιαστούν, ακόμα κι αν αφαιρέσει κανείς τον κίνδυνο της μεμονωμένης εξάρτησης. Δηλαδή όσα δεν αντιλαμβάνονται οι τουριστικές μας αρχές ή, καλύτερα, όσα προσποιούνται ότι δεν αντιλαμβάνονται. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ