12.7.2019 12:00

Ξεριζώνουν τα δέντρα στην καμένη… Σιδηρούντα

Οι κάτοικοι φυτεύουν, ο Δήμος ξεριζώνει καταγγέλλει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος του χωριού

Σε μία απίστευτη καταγγελία, που αν αποδειχθεί ότι τελικά ισχύει τότε δημιουργεί σημαντικά ερωτηματικά για τον τρόπο που πράττει η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Χίου, προχώρησε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος της Σιδηρούντας.

Στην έγγραφη καταγγελία που απέστειλαν στην Υπηρεσία Πρασίνου και κοινοποίησαν στον «π» σημειώνουν ότι σε μία προσπάθεια να αναπληρώσουν λίγο από το πράσινο που έγινε στάχτη κατά τη μεγάλη πυρκαγιά του 2016, προχώρησαν στην δεντροφύτευση 70 δενδρυλλίων στο βόρειο περιφερειακό δρόμο.

«Τον περασμένο Ιούνιο μετά από αίτημά μας, μας δόθηκαν από την υπηρεσία πρασίνου 5 δένδρα με την παρατήρηση να φυτευτούν σε δημόσιο χώρο. Με μεγάλη χαρά που το όραμά μας να κυκλώσουμε την περιφέρεια του χωριού προχωράει, φυτέψαμε τα παραπάνω δεντράκια όπως μας είχε υποδειχθεί.

Ωστόσο μετά από καταγγελία ιδιώτη στην υπηρεσία πρασίνου, η ίδια η υπηρεσία έκανε αυτοψία στον χώρο που φυτεύτηκαν τα δέντρα, όπου διαπίστωσε και δήλωσε ενώπιων παρισταμένων το καλώς έχει αφού δεν υπήρχε εμπόδιο στη διέλευση αυτοκινήτου», αναφέρουν.

Και όμως τα ξερίζωσαν…

Στην ίδια επιστολή οι κάτοικοι σημειώνουν ότι, στις 27 Ιουνίου ο πρόεδρος του χωριού Α. Τσουρής, τους γνωστοποίησε ότι η Υπηρεσία Πρασίνου του υπέδειξε να ξεριζώσει τα δέντρα και να τα φυτέψει κατόπιν υποδείξεώς τους σε νέο χώρο.

«Στις 5 Ιουλίου μαθαίνουμε με έκπληξη ότι η ίδια η Υπηρεσία, εντελώς αυθαίρετα, απροειδοποίητα και αψυχολόγητα έστειλε συνεργείο τριών ατόμων ώστε να ξεριζώσουν τα δέντρα. Αναρωτιόμαστε πια η σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας από τη στιγμή που ο σκοπός της Υπηρεσία είναι η δεντροφύτευση και όχι το αντίθετο.

Ως σύλλογος ζητάμε μία εξήγηση για τα παραπάνω, αφού ως μέλη δουλέψαμε, κουραστήκαμε και δώσαμε αφιλοκερδώς αλλά με μεγάλη χαρά προσωπικό μας χρόνο», καταλήγουν.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ