Χωριά

7/12/17 14:05

τελ. ενημ.: 20/2/18 18:54

«Κόκκινη κάρτα» στην πλαστική σακούλα δείχνουν τα Ψαρά

Η δραστική μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στο νησί των Ψαρών, με απώτερο σκοπό την προστασία του παράκτιου & θαλάσσιου περιβάλλοντος και την περαιτέρω ανάδειξη του νησιού ως εναλλακτικού τουριστικού προορισμού είναι ο στόχος συμμετοχής των Ψαρών στο πρόγραμμα «Ψαρά χωρίς πλαστική σακούλα», που παρουσιάστηκε από το Δήμο στους μαθητές και δασκάλους των σχολείων του νησιού.

Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου παρουσίασαν το φυλλάδιο που έφτιαξαν οι ίδιοι με πολλές πληροφορίες για τις άσχημες επιπτώσεις της χρήσης της πλαστικής σακούλας και τη ρύπανση που επιφέρει στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Ο Δήμος Ψαρών προμηθεύτηκε επαναχρησιμοποιούμενες πάνινες τσάντες τις οποίες αμέσως μετά την εκδήλωση μοίρασαν όλοι μαζί στα νοικοκυριά του νησιού, στα mini market και στα καταστήματα.

Ο δήμαρχος Κ. Βρατσάνος ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή και κάλεσε τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του νησιού να συμβάλλουν στην κατάργηση της πλαστικής σακούλας ώστε τα Ψαρά να γίνουν ένα ακόμη επιτυχημένο παράδειγμα μικρού νησιού που νοιάζεται να προασπίσει το φυσικό του πλούτο.

Να σημειωθεί ότι ανάλογη πρωτοβουλία, η οποία ωστόσο έμεινε ημιτελής, είχε αναλάβει και η Αμανή περίπου πριν ένα χρόνο.

            

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση