17.6.2017 11:05

Κλειστού τύπου Κέντρο η ΒΙ.ΑΛ. από Σεπτέμβρη;

Επίσημο αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου προκειμένου να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Χαλκειούς

Σημαντικές εξελίξεις σε ότι αφορά στην οργανωμένη λειτουργία της ΒΙ.ΑΛ. προωθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου αλλάζοντας σημαντικά τα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για το hotspot.

Με αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης προς τα συναρμόδια Υπουργεία, που υπογράφει ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου Αθ. Μπασιούκας προτείνεται η κατά το δυνατόν συντομότερο μετατροπή του Κέντρου Καταγραφής και Ταυτοποίησης σε κλειστού τύπου δομή, με πλήρως ελεγχόμενη είσοδο, ότι δηλαδή γίνεται και στη γειτονική Μυτιλήνη στο hotspot της Μόριας.

Η αντικατάσταση της περίφραξης

Πριν ακόμα ανάψει το «πράσινο φως» από την Κυβέρνηση για τη μετατροπή του κέντρου, αποφασίστηκε η συνολική αντικατάσταση και ενίσχυση της περίφραξης περιμετρικά του hotspot που μέχρι σήμερα παρέμενε διάτρητη, ώστε αν εγκριθεί το αίτημα της Αστυνομίας να είναι όλα έτοιμα χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ήδη συνεργεία έχουν εντοπίσει τα προβληματικά σημεία προχωρώντας στην αντικατάστασή τους ενώ στα σημεία που υπήρχαν έξοδοι οι πόρτες θα αντικατασταθούν με ενισχυθούν με ενισχυμένα σύρματα. Αυτή τη λογική εξυπηρετούν και οι 6 αστυνομικοί οικίσκοι περιμετρικά της ΒΙ.ΑΛ..

«Πρέπει να υπάρξει έλεγχος»

Αναφερόμενο στη μέχρι σήμερα λειτουργία της ΒΙ.ΑΛ. ανώτερο αστυνομικό στέλεχος της Α.Δ. Χίου σημείωσε στον «π» ότι πρέπει επιτέλους να επέλθει η κανονικότητα στο εσωτερικό του Κ.Υ.Τ..

«Κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα προκειμένου η είσοδος να είναι ελεγχόμενη. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να ελέγχουμε ποιος μπαίνει με σουγιάδες, ποιος έχει πάνω του ναρκωτικά, ποιος εισέρχεται έχοντας προηγουμένως πιει, ποιος θα επιχειρήσει να μπει με ποσότητες βενζίνης. Γενικότερα θα υπάρχει έλεγχος ώστε η κατάσταση να ηρεμήσει και να αποφεύγουμε τα επεισόδια. Παράλληλα υποβάλλαμε και αίτημα για την ενίσχυση με προσωπικό και αναμένουμε την απάντηση των Υπουργείων», ανέφερε στον «π» το ίδιο στέλεχος.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η λειτουργία της ΒΙ.ΑΛ. ως κλειστού τύπου κέντρο αναμένεται από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Να σημειωθεί ότι το πρωί του Σαββάτου μεταφέρθηκαν στο εσωτερικό του hotspot επιπλέον 7 κοντέινερ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες στέγασης διαφόρων υπηρεσιών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ