25.7.2019 13:54

Χοροεσπερίδα για την αναστήλωση της οροφής του Ι.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Νεοχωρίου

Στις 27 Ιουνίου έπεσε τμήμα του σοβά  της  οροφής του κεντρικού κλίτους του Ιερού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου Νεοχωρίου, προκαλώντας παράλληλα και ζημιές στο τέμπλο του Ναού. Από την πτώση των σοβάδων  έσπασε ένα μεγάλο κομμάτι από το ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από νερά της βροχής που εισήλθαν από τα κεραμίδια (που έχουν καθίσει σε διάφορα σημεία της σκεπής) και σάπισαν  το μπαγδατί με αποτέλεσμα να πέσουν οι σοβάδες. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η επισκευή της κεραμοσκεπής.

Παράλληλα εντοπίστηκαν και άλλα σημεία του εσωτερικού κλίτους του Ναού  που έχουν πάθει ζημιά και το πιθανότερο είναι να πέσουν και εκεί οι σοβάδες. 

Για την αποκατάσταση θα πρέπει να σπαστούν στα σημεία που κρίνεται απαραίτητο οι σοβάδες, να φύγουν όσα σάπια μπαγδατί υπάρχουν και να συμπληρωθούν με καινούργια και τέλος να συμπληρωθούν πάλι γύψινα, να γίνει ο χρωματισμός και τέλος ο διάκοσμος του Ναού στη μορφή που είχε πριν τις ζημιές.

«Αρχικά χαιρόμαστε γιατί δεν θρηνήσαμε θύματα από την πτώση και η κατάρρευση έγινε ώρα που ο ναός δεν λειτουργούσε. Το κόστος για την αποκατάσταση ξεφεύγει τα όρια ενός ταμείου εκκλησίας. Για το λόγο αυτό όλοι οι φορείς του χωριού καθώς και κάθε μεμονωμένος χωριανός και μη γίνεται μέτοχος και όλοι μαζί με κοινό σκοπό την αποκατάσταση ξεκινάμε τις δράσεις για τη συγκέντρωση του ποσού για την αποκατάσταση των ζημιών», αναφέρουν οι επίτροποι της εκκλησίας.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω την Τρίτη 30 Ιουλίου στις 21:00 στην πλατεία Πύργος του Νεοχωρίου θα πραγματοποιηθεί χοροεσπερίδα προκειμένου να μαζευτεί κάποιο χρηματικό ποσό για αρχή.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ