29.7.2019 14:33

«Χορεύουν» με τα "Πουπαλάκια" στα Νενητούρια

Ένα παραδοσιακό πανηγύρι με βιολιά και λαούτα διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νενητουρίων «ΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ» την Πέμπτη 1 Αυγούστου, με στόχο αφενός να συγκεντρωθούν χρήματα για τη συντήρησης της παιδικής χαράς του χωριού και αφετέρου για να δημιουργήσουν κλειστό χώρο στέγασης του Πυροσβεστικού Οχήματος που θα παραλάβει ο σύλλογος σε λίγες ημέρες για την πυροπροστασία της ευρύτερης περιοχής.

«Προσπαθούμε να συνδυάσουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Είναι καλοκαίρι, στο χωριό έχει αρχίσει να μαζεύεται κόσμος, οπότε είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί να διασκεδάσουμε και συγχρόνως να μαζέψουμε και χρήματα για να συντηρήσουμε την παιδική μας χαρά που κάθε χρόνο το καλοκαίρι είναι γεμάτη παιδιά. Η παιδική χαρά κατασκευάστηκε πριν από 11 περίπου χρόνια με έξοδα του συλλόγου, είναι με ξύλινα παιχνίδια, τα οποία όμως απαιτούν συντήρηση. Με τα χρήματα που θα κερδίσουμε από τη χοροεσπερίδα και τη λαχειοφόρο θα κάνουμε τη συντήρηση και τα υπόλοιπα θα τα δώσουμε για να φτιάξουμε ένα γκαράζ για το πυροσβεστικό που είναι τόσο απαραίτητο για εμάς εδώ πάνω», αναφέρει στον «π» ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νενητουρίων Κων/νος Κεφαλονίκας, συμπληρώνοντας ότι τα δώρα της λαχειοφόρου είναι ένας τόνος ξύλα, για τις δύσκολες ημέρες του χειμώνα και τέσσερα τσουβάλια κοπριά για τους φανατικούς της κηπευτικής-κηπουρικής.

Σημειωτέον ότι το γλέντι που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Νενητουρίων και θα ξεκινήσει στις 19:30 το απόγευμα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ