Χωριά

10/1/18 9:48

τελ. ενημ.: 10/1/18 16:19

Καζάνι που βράζει το Χαλκειός

ΠΡΟΣ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΔΕΥΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ

Τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να σταματήσουν την τοποθέτηση των 50 οικίσκων περιμετρικά του hotspot αναζητούν οι κάτοικοι του Χαλκειούς.

Τα σενάρια για τη στιγμή που θα επιχειρηθεί η μαζική τοποθέτηση των οικίσκων παίρνουν και δίνουν, με το χωριό να οδηγείται σε μία καθοριστικής σημασίας Λαϊκή Συνέλευση, που πιθανά να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα με τη συμμετοχή των παρέδρων και των υπόλοιπων χωριών της Δ.Ε. Καμποχώρων.

Προχωρά την αγωγή έξωσης

Από την πλευρά του Δήμου Χίου φαίνεται ότι επί του παρόντος αποκλείεται η περίπτωση πρόσκλησης σε κινητοποιήσεις, υπό τον φόβο γενικευμένων επεισοδίων και τραυματισμών, ενώ συνεχίζονται οι διαδικασίες για την – για τα μάτια του κόσμου - κατάθεση αγωγής έξωσης κατά του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ώστε να εγκαταλείψει το ακίνητο της ΒΙ.ΑΛ.. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι, με το εξώδικό του ο Δήμος καλούσε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να εγκαταλείψει το ακίνητο μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, αφού δεν τηρήθηκαν οι βασικοί όροι παραχώρησής του.

Σκέφτονται τις κινητοποιήσεις

Παρά πάντως τις προσπάθειες του Δήμου να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι στο Χαλκειός προκρίνουν ως ύστατη λύση ή τις κινητοποιήσεις την ώρα που θα επιχειρηθεί η μεταφορά των κοντέινερ ή τις συμβολικές συνεχείς διαμαρτυρίες έξω από το μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου. Να σημειωθεί ότι οι όποιες προσπάθειες έγιναν για να μπουν μηχανήματα του Δήμου, όπως είχε γίνει και στην περίπτωση των Ολύμπων, στο δρόμο προς τη ΒΙ.ΑΛ., προς το παρόν έπεσαν στο κενό. 

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση