23.9.2019 21:38

Καζάνι που βράζει το Χαλκειός

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι κάτοικοι αρχής γενομένης από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης

Τον δρόμο των κινητοποιήσεων παίρνουν και πάλι οι κάτοικοι του Χαλκειούς, διαμαρτυρόμενοι αφενός για την καταπάτηση των εκτάσεών τους από εκατοντάδες μετανάστες, αφετέρου ζητώντας να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα που θα οδηγήσουν στην αποσυμφόρηση και τελικά στο κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ., όπως προεκλογικά υπόσχονταν η Νέα Δημοκρατία.

Κατά την ωριαία Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα σύμπνοιας και ομόνοιας έπειτα από αρκετό καιρό με τη συμμετοχή και των παρέδρων των Καμποχώρων, οι κάτοικοι διατύπωσαν τον προβληματισμό τους για τη διαρκή επέκταση της ΒΙ.ΑΛ. σε βάρος των περιουσιών τους, καθ υπόδειξη – σύμφωνα με τους ίδιους- της διοίκησης του Κέντρου Υποδοχής Φιλοξενίας ελέω υπερπληθυσμού κι έλλειψης χώρων διαμονής.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της κοινότητας του Χαλκειούς Βασίλης Βίγκας η διοίκηση της ΒΙ.ΑΛ. αρνείται με κάθε τρόπο να συναντηθεί με το νέο Τοπικό Συμβούλιο ενώ άφησε αιχμές και για τη στάση της Αστυνομίας, λέγοντας ότι ενώ γνωρίζει ότι οι σκηνές είναι τοποθετημένες σε ιδιωτικές εκτάσεις αποφεύγει να παρέμβει, «βάζοντας πλάτη» σε μία αδιέξοδη κατάσταση.

«Γίνονται διεργασίες για να κλείσει η ΒΙ.ΑΛ.»

Στη  Λαϊκή Συνέλευση παρευρέθηκε ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Νότη Μηταράκη, Φιλόδωρος Βιτέλλας, σημειώνοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές διεργασίες- μη ανακοινώσιμες προς το παρόν- για το κλείσιμο του Κ.Υ.Τ. της ΒΙ.ΑΛ. ενώ εξήρε την πολιτική πρωτοβουλία για την εμπλοκή του Στρατού στη φύλαξη των συνόρων.

Σε ότι αφορά τις κοινές περιπολίες Αγροφυλάκων και Αστυνομικών σημείωσε ότι αυτές πραγματοποιούνται κάθε ημέρα για 4 ώρες και ότι καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες για να γίνονται καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου.

«Μόνη λύση οι δυναμικές κινητοποιήσεις»

Τις κινητοποιήσεις ως μονόδρομο για την ουσιαστική διεκδίκηση που είναι το λουκέτο στο hotspot, υπέδειξε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στέλιος Καμπούρης, υπογραμμίζοντας ότι το αίτημα θα πρέπει να περιστρέφεται κυρίως γύρω από την ανθρωπιστική αντιμετώπιση του θέματος. Ο ίδιος υποσχέθηκε να μεταφέρει τα αιτήματα στον ίδιο τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, προτείνοντας μία κοινή σύσκεψη των κατοίκων του Χαλκειούς με τον Περιφερειάρχη είτε στη Χίο είτε στη Μυτιλήνη.

Φόβοι για κατάληψη της ανακύκλωσης

Στην ίδια συνεδρίαση διατυπώθηκαν επίσης οι φόβοι των κατοίκων ότι εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα καταληφθεί ο χώρος της ανακύκλωσης του Δήμου στη ΒΙ.ΑΛ. – ο οποίος στην παρούσα φάση είναι κενός- δημιουργώντας νέα τετελεσμένα στο Κ.Υ.Τ..

Τελικά οι κάτοικοι μετά από διεξοδική συζήτηση αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης, όπου θα παραστούν ενώ δεν αποκλείεται το πρωί της ίδιας ημέρας να προχωρήσουν σε κλείσιμο των δρόμων.

Τέλος θα ζητήσουν τη σύγκλιση σύσκεψης με τους αιρετούς της Χίου προκειμένου να λάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ