Χωριά

17/12/17 20:52

τελ. ενημ.: 18/12/17 11:00

Κατέρρευσε ετοιμόρροπο στην άνω πλάτσα της Καλαμωτής

Διαστάσεις έντονης επικινδυνότητας προσλαμβάνει η επιβάρυνση των ετοιμόρροπων ιδιόκτητων κτηρίων στην Καλαμωτή. Το μεσημέρι, σύμφωνα με τα Μαστιχοχωρούσικα Νέα, έπεσε το ετοιμόρροπο κτίσμα που βρίσκεται στην πάνω πλάτσα και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Για το συγκεκριμένο ακίνητο είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επικινδυνότητα του αλλά δυστυχώς…
Τα ακατοίκητα σπίτια, διάσπαρτα στον παλιό οικισμό της Καλαμωτής, που βρίσκονται στο έλεος της φθοράς του χρόνου,  έχουν γίνει βραδυφλεγείς βόμβες που μπορεί οποτεδήποτε να σκάσουν προκαλώντας ατυχήματα σε άτυχους περαστικούς που για κακή τους τύχη βρέθηκαν εκεί. 

Τα περισσότερα  απ΄ αυτά ανήκουν σε ιδιώτες που τα έχουν εγκαταλείψει είτε γιατί δεν μπορούν να τα αναπαλαιώσουν λόγω του υψηλού κόστους, καθότι έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα, είτε γιατί είναι πολλοί κληρονόμοι και δεν μπορούν  να τα ξεκαθαρίσουν.

«Μας έχει δημιουργηθεί μία εύλογη απορία, καλώς έχει χαρακτηριστεί η Καλαμωτή παραδοσιακός και διατηρητέος οικισμός για να διαφυλαχθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά, όταν όμως η λύση γίνεται με σιδηροκατασκευές που κρατάνε τα ετοιμόρροπα, αυτή είναι τελικά η εικόνα ενός όμορφου ιστορικού Μεσαιωνικού χωριού. Το πρόβλημα αυτό παραμένει άλυτο πολλά χρόνια και κανείς δεν κάνει κάτι», επισημαίνουν τα «Μαστιχοχωρούσικα Νέα» .

 

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση