14.6.2017 12:46

Καμπόχωρα χωρίς ταχυδρόμους!

Δύσκολη για την πλειοψηφία των κατοίκων που διαμένουν στα χωριά του νησιού και κυρίως στα Καμπόχωρα έχει γίνει η σχέση τους με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Τα παράπονα που καταφθάνουν καθημερινά και στον «π» αναφορικά με την έλλειψη παραλαβής αλληλογραφίας από τους κατοίκους και κυρίως τους ηλικιωμένους είναι μεγάλα, καθώς το ταχυδρομείο δεν φτάνει πλέον στα σπίτια τους αλλά αφήνει την αλληλογραφία μαζικά σε κάποιο κεντρικό σημείο των χωριών ή στα καφενεία τους και οι κάτοικοι περνούν και τα παραλαμβάνουν.

«Μέρες τώρα πηγαίνω και παίρνω οτιδήποτε αφορά την μητέρα μου και της το πηγαίνω στο σπίτι στο Βερβεράτο. Δεν είναι εύκολο για την ίδια να πηγαίνει στο καφενείο να παίρνει ότι την αφορά και έτσι αναγκάζομαι ο ίδιος να εκτελώ χρέη ταχυδρόμου. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί και πρέπει να βρεθεί μία άμεση λύση», υποστηρίζει κάτοικος του Βερβεράτου στον «π».

Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται και σε Βαβύλους, Ζυφιά, Βασιλεώνοικο, την ώρα που τα ΕΛΤΑ Χίου αναγνωρίζουν το πρόβλημα, ωστόσο παραπέμπουν για λύσεις στα κεντρικά των ταχυδρομείων.

Θέμα ιδιωτικότητας

Οι κάτοικοι θέτουν και ένα άλλο ζήτημα ωστόσο που έχει σοβαρές προεκτάσεις και αφορά στην ιδιωτικότητα της αλληλογραφίας. «Αφήνουν στο καφενείο την αλληλογραφία και ο καθένας μπορεί να δει τι έχει λαμβάνειν ο άλλος. Αυτό δεν είναι σωστό και παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα. Ούτε οι συντάξεις μπορούν να φαίνονται, ούτε τα χαρτιά των τραπεζών, ούτε κάτι άλλο. Η αλληλογραφία είναι μια καθαρά ιδιωτική υπόθεση» αναφέρουν. 

Ζητούν θυρίδες

Ως μία εναλλακτική λύση οι κάτοικοι των Καμποχώρων ζητούν να μπουν ταχυδρομικές θυρίδες στα χωριά από τη στιγμή που τα ΕΛΤΑ δεν μπορούν να παραδίνουν την αλληλογραφία στα σπίτια. Η διαδικασία όμως, όπως ενημερώθηκαν αρμοδίως είναι αρκετά χρονοβόρα μιας και απαιτεί από περιβαλλοντικές μελέτες... μέχρι ειδικές άδειες.

Στο αδιέξοδο που έχει προκύψει απαιτούνται λύσεις. Ποιος μπορεί να τις δώσει; 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ