14.8.2017 17:30

Καλοτάξιδο βαπόρι

Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΕΥΓΗΡΙΑΣ «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ» ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΎΚΩΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΓΡΑΨΕ Η Ε. ΠΑΠΑΖΗ

Την απόφαση της να συνεχίσει και να εμπλουτίσει το κοινωφελές έργο το οποίο παράγει και για το οποίο φημίζεται ο Οίκος Ευγηρίας ‘Αγία Μαρίνα» Καρδαμύλων από το 1973, βεβαίωσε η διοίκηση το ιδρύματος στη εκδήλωση τιμής και μνήμης για την προσφορά του στα 45 χρόνια που λειτουργεί.

Αυτό το στόχο είχε η παρουσίαση του  αναμνηστικού λευκώματος ’45 χρόνια – Οίκος ευγηρίας «Αγία Μαρίνα Καρδαμύλων» που συνέγραψε η Ευαγγελία Παπαζή λαογράφος συγγραφέας Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος και παρουσίασε η Μαριέλα Βαρώνη, πρόεδρος του συλλόγου «Φίλοι του Χιώτικου χωριού» και Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Φιλολογικής Εταιρείας Κλασσικών Σπουδών  .

 Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου καπετάν Γεώργιος Τσάκος απευθυνόμενος στο πλήθος του ακροατηρίου που έδωσε το παρόν στην εκδήλωση τόνισε ότι το Ίδρυμα έχει την  ανάγκη όλων μας.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά στον πρόλογο του λευκώματος και τόνισε στον χαιρετισμό του, «το Ίδρυμα είναι ένα βαπόρι που για να συνεχίσει το δύσκολο ταξίδι του πρέπει να έχει ένα καλό πλήρωμα για να το συντηρεί, αλλά και τον κόσμο να το στηρίζει». Ταυτόχρονα έπλεξε το εγκώμιο όλων των διοικήσεων και των ευεργετών που το έχουν καταστήσει σημείο αναφοράς στην κοινωνία, λέγοντας ότι «η καλή του φήμη έχει ξεπεράσει τα σύνορα των Καρδαμύλων».

Χαρακτήρισε υπέροχα τα αποτελέσματα της δουλειάς της συγγραφέως και του εκδοτικού οίκου  «άλφα πί», αλλά απένειμε τα εύσημα και στο προσωπικό του ιδρύματος τονίζοντας  ότι δουλεύει παραγωγικότατα , με απόλυτο σεβασμό στους τροφίμους και στο καταστατικό λειτουργίας του Ιδρύματος.

Η Διευθύντρια του Οίκου Αδαμαντία Σταυρινού πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «χρωστάμε να κρατήσουμε ορθάνοιχτη την πόρτα αυτή που άνοιξε πριν 45 χρόνια, ως οφειλή, χρέος και ευθύνη της τωρινής γενιάς στις ρίζες μας».

Η Μ. Βαρώνη παρουσίασε το λεύκωμα  με απλό και κατανοητό λόγο, τονίζοντας ιδιαίτερα με ονομαστικές αναφορές και ημερολογιακή τακτική τα ιστορικά δεδομένα που οδήγησαν στην δημιουργία και την έως τώρα προσφορά του.

Η συγγραφέας Ε. Παπαζή «ζωγράφισε» τη διαδικασία που ακολούθησε για συγγράψει το πόνημα, αλλά στάθηκε ιδιαίτερα στο εφαλτήριο που αποτέλεσε για εκείνη η κοινωνική προσφορά του Ιδρύματος, η οποία επεκτείνεται και σε πολλούς τομείς εκτός του Οίκου. O  Αχιλλέας Τσούνης, ως μέλος του πρώτου διοικητικού συμβουλίου ανέσυρε από την καρδιά του αναμνήσεις από την ημέρα των εγκαινίων του 1973.

Το διοικητικό συμβούλιο τίμησε τις δύο κυρίες με αναμνηστικά δώρα και ανθοδέσμες.

Οι ομογενείς

Στον ίδιο χώρο προηγήθηκε  η καθιερωμένη ετήσια επίσκεψη στον Οίκο Ευγηρίας αντιπροσωπείας του Μητροπολιτικού Συλλόγου Καρδαμυλίων Αμερικής, οι οποίοι στηρίζουν έμπρακτα το έργο του Ιδρύματος.

«Θα είμαστε πάντα κοντά σας και θα στηρίζουμε το έργο σας», διαβεβαίωσε το διοικητικό συμβούλιο ο εκπρόσωπος του συλλόγου Ανδρέας Ν. Σαρρής, στον οποίο απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα για την συνεχή εικοσαετή προσφορά του. Για τον ίδιο λόγο τιμήθηκε με τιμητική πλακέτα και ο  Νικόλαος Σκαρβέλης.

http://www.politischios.gr/horia/kalotaxido-bapori

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ