16.8.2017 13:31

Το καλό παράδειγμα των Αρμολίων

Αγνώριστα έκανε στενά του οικισμού των Αρμολίων η συλλογική πρωτοβουλία των κατοίκων του. Μια μέρα πριν το Δεκαπενταύγουστο, με κοινή πρωτοβουλία του προέδρου του χωριού, του πολιτιστικού συλλόγου « Το κάστρο» και ομάδας εθελοντών, καθάρισαν και άσπρισαν το χωριό.

Η πρωτοβουλία αναπτύχθηκε στα μέσα του Αυγούστου, περισσότερο ως συνεισφορά των Αρμολούσων που δεν μένουν μόνιμα στο χωριό, διαθέτοντας λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους.

Η αδυναμία των φορέων της Αυτοδιοίκησης να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις καθαρισμού, εξαιτίας του περιορισμένου προσωπικού στην καθαριότητα και των κάθε χρόνο λιγότερων διαθέσιμων πόρων, ενεργοποιεί αντανακλαστικά κατοίκων του νησιού στην κατεύθυνση της εθελοντικής συνεισφοράς βοήθειας

Ένα παράδειγμα που κάλλιστα θα μπορούσε να ενισχυθεί από το Δήμο, με μια δημόσια προτροπή και τη δική του στήριξη σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής.

Μετά το τέλος του καθαρισμού όσοι πήραν μέρος το διασκέδασαν, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τους δεσμούς μεταξύ των εθελοντών. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ