27.5.2017 13:01

Ηχητικό- Πρώτες φωνές αντίδρασης από τη Βόρεια Χίο

Στο πόδι Πιτυός και Αμανή για τη δημιουργία ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. στο «18»

η δική τους μάχη προκειμένου να μην επιτρέψουν τη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου στο «18» στο Αίπος ετοιμάζονται να δώσουν άμεσα οι φορείς και οι λιγοστοί κάτοικοι της Βόρειας Χίου.

Στηριζόμενοι στη θεωρία του «αδυνάτου» οι ίδιοι εξέλαβαν την αιφνιδιαστική απόφαση για δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου στο Αίπος ως εμπαιγμό των αιρετών της Χίου απέναντί τους, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα είχαν δεσμευτεί στη Γενική Συνέλευση του Πιτυούς ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί καμία δομή στην περιοχή.

Όπως ανέφεραν, οι αιρετοί γνωρίζοντας ότι στη Βόρεια Χίο κατοικεί λίγος πληθυσμός αποφάσισαν τη δημιουργία δομής από κοινού με την κυβέρνηση ξέροντας από την αρχή ότι η αντίσταση θα είναι σαφώς μειωμένη εξαιτίας του λιγοστών κατοίκων.

Παρόλα αυτά οι ίδιοι ξεκαθαρίζουν μέσω του «π» ότι θα ακολουθήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις όχι μόνο από τους κατοίκους της Βόρειας Χίου αλλά και από το υπόλοιπο νησί που ήδη έσπευσαν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

«Είναι επικίνδυνοι»

Καταγώμενος από το Πιτυός ο πρώην Δήμαρχος Ομηρούπολης Δημήτρης Παπαληός εμφανίστηκε αρκετά καυστικός σε δηλώσεις του στο politischios.gr, λέγοντας ότι η απόφαση για δημιουργία κέντρου στο «18» αποτελεί πισώπλατη μαχαιριά για το μέλλον των χωριών της περιοχής.

«Δεν λέμε να μη γίνει. Αλλά είναι αυτός τρόπος να πειστεί ο κόσμος; Στην αυτοδιοίκηση έμαθα ότι για να γίνει κάτι χρειάζεται συναίνεση κατά το δυνατό μεγαλύτερο βαθμό. Θα έπρεπε να έρθουν εδώ, να συζητήσουμε, να μας εξηγήσουν τον σχεδιασμό τους και να δούμε πως μπορεί να πειστεί ο κόσμος στη βάση ότι στο «18» δημιουργούνται λιγότερα προβλήματα. Αυτοί πλέον είναι επικίνδυνοι», ανέφερε ο κ. Παπαληός.

«Κόβουν τη Χίο στα δύο»

Στην ανθρωπιστική διάσταση της δημιουργίας ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. στο «18» εστίασε ο πάρεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βολισσού Γιάννης Μαδιανός. «Είναι δυνατόν να μείνει άνθρωπος εκεί πάνω; Προφανώς όχι. Δεν μπορούμε να πάμε να βάλουμε ανθρώπους εκεί πάνω. Πως θα επιβιώσουν; Εκεί πιάνει χιόνι από το πουθενά. Δεν θα μπορούν να τους κρατήσουν εκεί θα ξεσηκωθούν», ανέφερε ο κ. Μαδιανός μεταφέροντας δημόσια την κάθετη αντίδραση μερίδας των παρέδρων της Αμανής για τη δημιουργία δομής στο «18».

Αποφασίζουν για κινητοποιήσεις

Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένο ότι οι αντιρρήσεις είναι πολλές, γίνεται προσπάθεια για πραγματοποίηση Λαϊκής Συνέλευσης στο Πιτυός την Κυριακή με τη συμμετοχή και των παρέδρων της Αμανής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ