17.1.2018 15:37

ΗΧΗΤΙΚΟ- Αποφασισμένος για όλα ο Μουζάλας στρέφεται κατά του Χαλκειούς

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ κατά του ιδιοκτήτη του χωραφιού στη ΒΙ.ΑΛ. προκειμένου να συμμορφωθούν τα Καμπόχωρα και να επιτρέψουν τη διέλευση κοντέινερ από την περιοχή

Αποφασισμένος να κάμψει κάθε αντίσταση στα Καμπόχωρα, επιβάλλοντας με κάθε τρόπο την επέκταση του Hotspot και άρα της δυναμικότητάς του που από τα 894 άτομα θα ανέλθει στα 1.700, εμφανίζεται ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψή του στο νησί, ο Υπουργός φρόντισε να ετοιμάσει το έδαφος για όσα σχεδίαζε λέγοντας αρχικά ότι τα κοντέινερ θα περάσουν οπωσδήποτε μέσα στη ΒΙ.ΑΛ.. Σε αυτή την κατεύθυνση διοχέτευσε στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινή» την πληροφορία ότι το Υπουργείο σχεδιάζει να προσφύγει εναντίον των Χαλκούσων, κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες αργότερα μετά την  ανάρτηση του δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

Τα ασφαλιστικά μέτρα

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι η δικηγόρος Γρ. Αλοιμόνου που εκπροσωπεί την οικογένεια Σκαπινάκη, της οποία το οικόπεδο φαίνεται να καταπάτησε το Υπουργείο προκειμένου μέσα από αυτό να περάσουν βαρέα οχήματα, ειδοποιήθηκε από το Πρωτοδικείο ότι επίκειται η εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων του ελληνικού δημοσίου σε βάρος της ιδιοκτήτριας του χωραφιού στις 10 το πρωί της Πέμπτης.

Αναγνωρίζοντας αυτή τη φορά ότι υπάρχει κατεπείγον, κάτι όμως που η ίδια η Δικαιοσύνη είχε αρνηθεί στις προηγούμενες απορριπτικές αποφάσεις σε βάρος των κατοίκων, το Υπουργείο ζητά την απομάκρυνση των πασσάλων από το οικόπεδο Σκαπινάκη, αφού εμποδίζουν τη δίοδο των βαρέων οχημάτων που μεταφέρουν οικίσκους στο οικόπεδο.

Η νέα εξέλιξη έχει δημιουργήσει ήδη αντιδράσεις τόσο στο Χαλκειός όσο και στα γύρω χωριά, με τους κατοίκους να δηλώνουν στον «π» ότι θα σταθούν συμπαραστάτες στην οικογένεια Σκαπινάκη, αρχής γενομένης με παράσταση έξω από τα Δικαστήρια, στις 10 το πρωί της Πέμπτης.

«Ειδοποιηθήκαμε το μεσημέρι ότι έχει κατατεθεί αίτηση προσωρινής διαταγής από την πλευρά του Υπουργείου για να αφαιρεθούν οι πάσσαλοι και να υπάρξει ελεύθερη διέλευση οχημάτων. Από την πλευρά μας έχουμε κάνει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων νομής για την επίδικη λωρίδα. Όμως η αφαίρεση των πασσάλων ανατρέπει όλη την κατάσταση. Θεωρώ ότι το Δικαστήριο από τη στιγμή που σέβεται τους πολίτες και τις ήδη τελεσθείσες ενέργειες και προκειμένου να αποδοθεί ο νόμος όσο αφορά το θέμα της νομής, δεν μπορεί να κάνει δεκτή την αίτηση του Υπουργείου», ανέφερε στον «π» η κα. Αλοιμόνου.

Τι ισχυρίζεται το Υπουργείο

Σύμφωνα με τη Δικηγόρο, το Δημόσιο προβάλει ως αιτιολογία απομάκρυνσης των πασσάλων τον κατεπείγον του θέματος, αφού υπάρχει αδυναμία διέλευσης οχημάτων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μαζευτούν τα σκουπίδια και να αδειάσουν οι χημικές τουαλέτες με ότι αυτό συνεπάγεται. «Αυτό που δεν κατανοώ είναι πως προέκυψε τώρα το κατεπείγον ενώ επί 1,5 χρόνο το Υπουργείο θα μπορούσε να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες. Ειλικρινά είναι να απορεί κανείς πως ότι δεν έκαναν από την αρχή της λειτουργίας της ΒΙ.ΑΛ. προσπαθούν να το κάνουν τώρα μέσα σε 15 ημέρες σε βάρος μάλιστα των ιδιοκτησιών των κατοίκων», κατέληξε η κα. Αλοιμόνου. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ