Χωριά

5/1/18 11:47

τελ. ενημ.: 5/1/18 21:40

Η ζωή με 24% Φπα σε Οινούσσες και Ψαρά

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ από επιχειρηματίες και κατοίκους για αποδοχή της κατάστασης και συνέχιση της καθημερινότητας

Ψαρά και Οινούσσες εδώ και 5 μέρες βρίσκονται «υπό καθεστώς» 24% ΦΠΑ και όπως λένε κάτοικοι και επιχειρηματίες στον «π», οφείλουν να συνεχίσουν την καθημερινότητα τους  βάση του νέου δεδομένου και… όσο αντέξουν.

Για τη Χίο η αντίστοιχη αύξηση πήρε μία αστεία παράταση μέχρι 31/6/2018, αλλά οι 7 ποσοστιαίες μονάδες είναι αναπόφευκτες και όταν έρθουν – δυστυχώς- δεν θα συναντήσουν αντιδράσεις ή τουλάχιστον μαζικές, καθώς ο Χιώτης εκείνη την περίοδο θα λιάζεται, στις κατά τα άλλα εξαιρετικές παραλίες του νησιού μας.

Ο Κων. Ανδαράκης, ιδιοκτήτης μεζεδοπωλείου στις Οινούσσες, αναφέρει ότι εκτός των άλλων υπάρχει και το πρόβλημα στο κόστος μεταφοράς των προϊόντων από τη Χίο, αφού αυξήθηκε  η τιμή που ζητούσε μέχρι πρότινος το πλοίο για να εκτελεί το δρομολόγιο. «Ήδη το κέρδος που είχαμε ήταν μικρό. Είναι γνωστό σε όλους ότι, αν όχι όλα, τα περισσότερα είδη θα προμηθεύονται πια από τη Χίο. Πρέπει να προσπαθήσουμε να αντέξουμε, γιατί αν περιμένουμε από τον Τσίπρα και τον Κουρουμπλή, σωθήκαμε», εξηγεί , με χιουμοριστική διάθεση,  ο κ. Ανδαράκης.

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και η αντίδραση του φούρναρη του νησιού, Περ. Ζιμβαργουδάκη, ο οποίος τονίζει ότι αυτοί που είναι να πάρουν το ψωμί τους από εκείνον θα το κάνουν, είτε ο ΦΠΑ είναι 17 είτε 24%.

Πανομοιότυπη κατάσταση επικρατεί και στα Ψαρά, με τους καταστηματάρχες να αναρωτιούνται τι θα συμβεί όταν και η Χίος αποκτήσει τον νέο ΦΠΑ, που οι τιμές θα εξισωθούν.

 

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση