Χωριά

30/10/17 10:39

τελ. ενημ.: 30/10/17 10:43

Η ΔΕΗ ως έσχατος τιμωρός των χωριών του Πελινναίου

Όπου φτωχός και η μοίρα του. Υποσύνολο της Αμανής, με ακόμα πιο δύσκολα αναστρέψιμες συνθήκες, είναι τα χωριά του Πελινναίου, δικαιοδοσίας του πάλαι ποτέ Δήμου Αμανής. Τοποθετημένα εκτός κύκλου Αμανής σπανίως τα θυμάται άνθρωπος. Κατοικούνται μόνιμα από καμιά 35αριά κατοίκους όλα μαζί – και τα τέσσερα – (Διευχά, Κηπουριές – Φυτά – Σπαρτούντα) και μοιάζουν να μην προσμένουν τίποτα πια από κανέναν.

Τα θυμάται βέβαια η ΔΕΗ… Σε σχεδόν μόνιμη βάση και εντελώς απροειδοποίητα, εκτός κι αν ειδοποίηση θεωρείται η δυνατότητα των υπέργηρων κατοίκων τους να ενημερώνονται από το site της, κόβεται το ρεύμα με αιτιολογία απαραίτητες συντηρήσεις του δικτύου. Το κυριότερο είναι ότι η ΔΕΗ λειτουργεί ως μόνιμος τιμωρός, κόβει το ρεύμα κάθε Σαββατοκύριακο ή αργία, όποτε έχουν την πιθανότητα  να βγάλουν το μεροκάματο δυο – τρία ταβερνάκια της περιοχής. «Μας έχουν διαβεβαιώσει ότι ήταν οι τελευταίες διακοπές πέρσι. Φέτος ξανά το ίδιο μαρτύριο», περιγράφει την κατάσταση κάτοικος της περιοχής. «Και το χειρότερο είναι η αντιμετώπιση μας. Τηλεφωνούμε για να δούμε πόσο θα διαρκέσει η διακοπή και θαρρείς ότι τους έχουμε σκοτώσει τη μάνα. Είμαστε πια απελπισμένοι».

Κακώς, βέβαια. Μια ωραιότατη αγωγή προς τη ΔΕΗ ίσως μεταφέρει αλλού την απελπισία. Και όπως μαθαίνω, έχουν αρχίσει πια να την προετοιμάζουν. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση