23.6.2017 13:40

Γιατί Πυργούσοι;

Μια καθημερινή περατζάδα στο διαδίκτυο πληγώνει. Τουριστικές σελίδες εφευρίσκουν καθημερινά ... αγκίστρια για να τσιμπήσουν κλικ. Τα δέκα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου, οι πιο γραφικοί νησιωτικοί οικισμοί κι άλλες παρόμοιου είδους ομαδοποιήσεις. Σχεδόν πάντα η Χίος απούσα από τις λίστες. Δεν διαθέτει θέλγητρα; Με το παραπάνω. Απλά δεν διαθέτει τουριστικό έρμα, μας προσπερνά η Σαμοθράκη, η Αστυπάλαια, η Ανάφη.

Αραιά και που σκάει μύτη καμιά αναφορά στο νησί. Οι μισές περιπτώσεις αφορούν το Πυργί. Το ζωγραφιστό χωρίο, το χωριό που θυμίζει κάτι από Ιταλία κι άλλα παρόμοια. Το Πυργί πουλάει δηλαδή, μα δεν μπορούν να το εκμεταλλευτούν οι Πυργούσοι.

Πικρή μα αληθινή διαπίστωση. Οι γείτονες Μεστούσοι βρήκαν την περπατησιά τους. Έβλεπαν τον κόσμο να επιλέγει το χωριό κι αποφάσισαν να δράσουν για να τον κρατούν στο χωριό τους. Να επωφελούνται κι οι ίδιοι. Ξενοδοχειακές μονάδες, υπηρεσίες εστίασης, καταστήματα αναμνηστικών ειδών, υπηρεσίες καταδύσεων ή οικοξεναγήσεων. Μπορείς να βρεις πια ό,τι τραβά η όρεξη σου.

Στο Πυργί; Οι σημερινοί Πυργούσοι δεν ... το ‘χουν με τον τουρισμό. Αφήνουν να πάει χαμένη η λάμψη του χωριού τους, να την καρπώνονται άλλοι. Μήπως η νέα γενιά του χωριού να κινηθεί κάπως διαφορετικά; 

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ