5.7.2017 18:15

Γιατί οι Πιτυανοί ... κάθονται στα αυγά τους

Πιο καθαρά δεν γίνονταν να το πει ο Μαν. Βουρνούς. Πάμε στο 18ο χλμ. Χίου – Βολισσού για έναν και μόνο λόγο: εκεί δεν υπάρχουν κοινωνικές αντιδράσεις. Ούτε κόστη, ούτε πραγματικές δυνατότητες εγκατάστασης, ούτε ανθρωπιστικοί λόγοι αναμειγνύονται. Δεν υπάρχουν ... γείτονες, κανένας δεν φωνάζει, επομένως 18.

Έτυχε να περνώ από το Πιτυός και σταμάτησα για λίγο στην πλατεία του. Συνάντησα τους Πιτυανούς σε κατάσταση νιβράνας. «Ποιο 18 και κουραφέξαλα; Όποιος νομίζει ότι είναι εφικτή η εγκατάσταση, καλώς να ορίσει...», λένε.

«Φανταστείτε μόνο να υπήρχε η δομή και να ζούσαν άνθρωποι εκεί μέσα στον καύσωνα. Γιατί να κάνουμε φασαρία, αφού ξέρουμε ότι τίποτα δεν θα γίνει;», είναι η άποψη τους.

«Τους ρωτήσαμε πως θα πάνε το νερό. Στην αρχή μας είπαν από το φράγμα του Σαραπιού, το οποίο δεν υπάρχει. Τώρα λένε από το Καμίνι. Ξέρετε που πέφτει το Καμίνι; Εννοούν από μια δεξαμενή που έκανε κάποτε ο Μεννής για να αποθηκεύει νερό της αφαλάτωσης. Ποιος λογικός άνθρωπος τα πιστεύει; Γιατί να χαλάσουμε την ηρεμία μας για τις φαντασιώσεις τους;» Τάδε λέγουσι οι Πιτυανοί κι η πάσα αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκω τον λόγο να αντικρούσω τις απόψεις τους. Όποιος κόπτεται και έχει επιχειρήματα μπορεί να το πράξει... 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ