Χωριά

20/11/17 20:23

τελ. ενημ.: 21/11/17 11:50

Φραγμό στην πλαστική ρύπανση από το σχολείο της Βολισσού

• Η ΑΜΑΝΗ βοηθάει στην βιωσιμότητα του πλανήτη μέσω του plastic free Greece.

Διανύοντας την περίοδο που ο πλανήτης προσπαθεί να αποβάλλει εντελώς το πλαστικό από την καθημερινότητα του, πριν την ολοκληρωτική πλαστική ρύπανση, στα ελληνικά σχολεία έρχεται το πρόγραμμα plasticfreegreece, προκειμένου να εισάγει στην παιδεία των μαθητών ότι το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να αντικατασταθεί με άλλο ή να μειωθεί κατά πολύ.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει και το σχολείο της Βολισσού, ως το μοναδικό χιώτικο σχολείο μέχρι στιγμής. Το πρόγραμμα απαρτίζεται από τρία τμήματα. Το πρώτο στάδιο είναι η προβολή της ταινίας «A plastic ocean» με ελληνικούς υπότιτλους. Στο δεύτερο πρακτικό στάδιο οι μαθητές καλούνται να συμπληρώσουν ένα τετράδιο ασκήσεων περιβαλλοντικού περιεχομένου και το τελευταίο είναι η ουσιαστική συζήτηση πάνω στο θέμα με τους δασκάλους ή καθηγητές τους.

Τα παιδιά μαθαίνουν, μέσω του προγράμματος, τον τρόπο ζωής χωρίς πλαστικά αντικείμενα, όπως είναι η σακούλα ή τα καλαμάκια. Βρίσκουν λύσεις για την αντικατάσταση τους και προσπαθούν ακόμη και αν  χρησιμοποιήσουν πλαστικό  να το ανακυκλώσουν, προκειμένου να έχουν κάνει μικρότερο «κακό» στον πλανήτη.

Για μαθητές και σχολεία που θέλουν να συμμετέχουν το πρόγραμμα plasticfreegreece είναι δωρεάν και οι αιτήσεις για την αποστολή της ταινίας γίνονται στο info@plasticfreegreece.com .  Το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης αφορά την Ελλάδα και ολόκληρο τον πλανήτη.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση