Χωριά

23/11/17 12:04

τελ. ενημ.: 24/11/17 13:10

ΦΩΤΟ- Σκηνικό Μόριας στη ΒΙ.ΑΛ

Στην τοποθέτηση διώροφων κοντέινερ, όπως όλα δείχνουν, προσανατολίζεται το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προκειμένου να στεγάσει όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο γίνεται στον περιβάλλοντα χώρο της ΒΙ.ΑΛ..

Ο φόβος ότι σύντομα το Κ.Υ.Τ. του Χαλκειούς, θα μετατραπεί σε ένα χαώδες κέντρο, αντίστοιχο της Μόριας στη γειτονική Μυτιλήνη, πλέον επιβεβαιώνεται χωρίς να υπάρχει, από την άλλη, ούτε ένα στοιχείο που να αποδεικνύει έμπρακτα ότι η δέσμευση της Κυβέρνησης για άμεση αποσυμφόρηση των hotspot ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ήδη στο στρατόπεδο όπου στεγάζονταν η Ίλη Αναγνωρίσεως των Τεθωρακισμένων, έχουν μεταφερθεί πάνω από 50 οικίσκοι, απόλυτα χαρακτηριστικό της πρόθεσης της Κυβέρνησης να υλοποιήσει χωρίς παρεκκλίσεις το σχέδιό της για επέκταση της ΒΙ.ΑΛ.

Με βάση τα στοιχεία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων, στη δομή του Χαλκειούς διαμένουν 2.315 άτομα με ανώτερη χωρητικότητα τα 894 άτομα ενώ στο νησί συνολικά παραμένουν εγκλωβισμένοι 2.575 πρόσφυγες και μετανάστες. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση