20.10.2017 11:14

ΦΩΤΟ- Μετά τις σκηνές, ήρθαν και τα κοντέινερ στο Χαλκειός

Δύο εβδομάδες μετά την «κινητοποίηση» στο Χαλκειός και οι προθέσεις της Κυβέρνησης γύρω από το μέλλον που σταδιακά διαμορφώνεται στη ΒΙ.ΑΛ. γίνονται ολοένα και πιο ξεκάθαρες. Κι αυτό γιατί πέρα από την τοποθέτηση σκηνών στον περιβάλλοντα ισοπεδωμένο χώρο της ΒΙ.ΑΛ. που αύξησε τη δυναμικότητα κατά 200 άτομα, τα ξημερώματα της Παρασκευής μεταφέρθηκαν με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά στη Χίο 6 συνολικά οικίσκοι, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στο hotspot.

Λίγο μετά τις 6 το πρωί τα κοντέινερ μεταφέρθηκαν στον αύλειο χώρο του Στρατοπέδου Αργέντη, της πρώην Ίλης Αναγνωρίσεως των Τεθωρακισμένων στο Χαλκειός όπου και θα φυλάσσονται μέχρι να τοποθετηθούν.

Καμία απάντηση

Κι ενώ πριν 2 εβδομάδες η Δημοτική Αρχή δια στόματος Δημάρχου Μανώλη Βουρνού ζητούσε επιτακτικά το κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ. κι ενώ ο πάρεδρος του Χαλκειούς Κ. Φουτράκης είχε προαναγγείλει την παραίτησή του εάν μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα ο Δήμος δεν κινούσε νομικές διαδικασίες κατά του Υπουργείου για την επέκταση του hotspot, μέχρι και σήμερα τίποτα δεν πείθει κανέναν ότι οι βαρύγδουπες εξαγγελίες είχαν κάποιο πραγματικό αντίκρισμα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο «π» προσπάθησε για 9η συνεχή ημέρα, να επικοινωνήσει με τον κατά τα άλλα λαλίστατο πάρεδρο του Χαλκειούς Κ. Φουτράκη, χωρίς όμως να καταστεί εφικτή η οποιαδήποτε επικοινωνία. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ