Χωριά

31/7/17 15:31

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:26

ΦΩΤΟ- Η γενέτειρα τίμησε τoν Φιλίππων Προκόπιο

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ της ανάπαυσης της ψυχής του κεκοιμημένου Μητροπολίτη Φιλίππων κυρού Προκοπίου τέλεσε το πρωί της Δευτέρας ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος στο χωριό Βουνό, γενέθλιο τόπο του αείμνηστου ιεράρχη.  

Στη δέηση παρευρέθησαν ο Βουλευτής Νότης Μηταράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Ξενάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παντελής Νεαμονίτης, τοπικές αρχές καθώς και η αδελφή του Κυρού Προκοπίου μετά συγγενών και συμπατριωτών.

Η Ιερά Μητρόπολη εκπροσωπήθηκε στην εξόδιο Ακολουθία από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Στέφανο Λάρδα, Εφημέριο του Ιερού Ναού Αναλήψεως Χριστού Βουνού.

Κατά την ημέρα της Εξοδίου Ακολουθίας οι σημαίες των γραφείων της Ι.Μ. Χίου και του Μητροπολιτικού Ναού καθώς και του Ι.Ν. Αναλήψεως Σωτήρος Βουνού κυμάτισαν μεσίστιες ενώ με απόφαση του Μητροπολίτη, το γεύμα αγάπης της Ι.Μ. Χίου το οποίο προσφέρεται κάθε έτος την 8η Ιουλίου, ημέρα της μνήμης του Αγίου μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, θα προσφέρεται στη μνήμη του αείμνηστου ιεράρχη. Η δε ενοριακή αίθουσα στο Βουνό θα ονομασθεί σε «Αίθουσα Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Προκοπίου».

Ο Κυρός Προκόπιος προέστη των λατρευτικών συνάξεων στον Μητροπολιτικό Ναό Χίου στις 11 Νοεμβρίου 2012 με αφορμή την 100η επέτειο των Ελευθερίων της Χίου και τιμήθηκε από τον Μητροπολίτη Μάρκο στον πανηγυρίζοντα ενοριακό ναό της γενέτειράς του στο Βουνό, με την επίδοση του Σταυρού του Αγίου Ισιδώρου, της ανώτατης δηλαδή τιμητικής διάκρισης της Χιακής Εκκλησίας.         

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση