16.8.2017 13:57

Το ετήσιο αντάμωμα στην Παγούσαινα

Υπό της σκέπη της Παναγιάς της Αμανής ανταλλάσσονται χρόνια τώρα οι ευχές των ξενιτεμένων να ανταμώσουν ξανά στη χάρη της. Πλήθος προσκυνητών από όλα τα χωριά της Αμανής προσκύνησαν και φέτος την Παγούσαινα και γεύτηκαν τη φιλοξενία των Παρπαρούσων.

Μετά τον εκκλησιασμό ακολούθησε το γεύμα με το παραδοσιακό κατσικοπίλαφο από τα τεραστίων διαστάσεων καζάνια για να χωρέσει η διάθεση φιλοξενίας της Εκκλησιαστικής Επιτροπής όσων καθίσουν στο πιο μεγάλο τραπέζι αγάπης στην κορυφή της Αμανής.

Εκεί, κάτω απ’ τα πλατάνια και στη δροσιά του ξακουστού νερού της Παγούσαινας, ανταλλάσσονται πληροφορίες για το πώς πέρασε η χρονιά στην Αθήνα, στην Αμερική, στην Αυστραλία, όπου φυλακίζεται κάθε χρόνο ο νόστος του ξενιτεμένου. Και ανανεώνεται το ραντεβού για του χρόνου στη χάρη Της, με την κρυφή ελπίδα ότι οι ευχάριστες αναμνήσεις θα είναι περισσότερες. (φωτό: Βιβή Ποταμούση) 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ