2.9.2019 13:44

«Έσβησε» επειδή δεν υπήρχε οξυγόνο στο αγροτικό ιατρείο της Παρπαριάς

Νεκρός ακόμη ένας συμπολίτης μας επειδή το κράτος αφήνει τα χωριά της Αμανής χωρίς αγροτικούς ιατρούς

Πρόκειται για τον 6ο συμπολίτη μας που από τις αρχές της δεκαετίας του 2010, χάνει τη ζωή του στην Αμανή επειδή το κράτος αρνείται να αντιληφθεί την ιδιαιτερότητα των ορεινών χωριών της βορειοδυτικής Χίου που αργά αλλά με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται στην εγκατάλειψη και στην ερημοποίηση.

Ο λόγος για τον άτυχο 79χρονο Γιώργο Λιο από τις Τρύπες, που αποφάσισε να αφήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και να γυρίσει για το καλοκαίρι στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Η μοίρα όμως του επεφύλασσε τραγικό τέλος, αφού «έσβησε» αβοήθητος στα χέρια της γυναίκας του, προσπαθώντας να βρει λίγο οξυγόνο.

Το περιστατικό

Σύμφωνα με τον γιο του Μιχάλη, όλα συνέβησαν στις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου της 24ης Αυγούστου. Ο άτυχος ηλικιωμένος επέστρεφε από το καφενείο του χωριού στο σπίτι του, όταν αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία. Αμέσως ο γιος του και η μητέρα του, αποφάσισαν να τον μεταφέρουν στο κοντινότερο αγροτικό Ιατρείο, αφού οι Τρύπες δεν διαθέτουν αγροτικό Ιατρό.

Ο κοντινότερος προορισμός ήταν το Αγροτικό Ιατρείο της Παρπαριάς. Όμως φθάνοντας εκεί διαπιστώθηκε ότι αφενός δεν υπήρχε ούτε εκεί γιατρός, αφετέρου οι 3 φιάλες με οξυγόνο που βρίσκονταν στο Αγροτικό Ιατρείο ήταν παντελώς άδειες.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο 79χρονος, παρά την κινητοποίηση των δικών του να καταλήξει αβοήθητος λίγη ώρα αργότερα.

Να σημειωθεί ότι το κενό που έχει δημιουργηθεί στο Αγροτικό Ιατρείο της Παρπαριάς, παραμένει ακάλυπτο από τον περασμένο Απρίλιο, παρότι έχει επισημανθεί πολλάκις η ανάγκη παρουσίας μόνιμου Ιατρού σε 24ωρη βάση καθόλη τη διάρκεια του έτους και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ως πότε θα πεθαίνουν άνθρωποι για ασήμαντη αφορμή στην Αμανή; Οφείλουν να του απαντήσουν όσοι κόπτονται για την τύχη της Βορειοδυτικής Χίου και των χωριών της.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ