2.10.2017 13:41

Επεκτείνουν τη ΒΙΑΛ για να χωρέσει άλλους 300

Βάσιμες τελικά αποδείχθηκαν οι υποψίες των κατοίκων του Χαλκειούς ότι η ισοπέδωση εκτάσεων περιμετρικά του hotspot ισοδυναμεί με επέκταση και αύξηση της χωρητικότητας του.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει τον χώρο περιμετρικά του hotspot σε μία προσπάθεια να ξεκινήσει στήσιμο νέων σκηνών αφού η ΒΙ.ΑΛ. έχει υπερβεί κατά πολύ τη δυναμικότητά της.

Παρά την προσπάθεια του προέδρου του χωριού Κ. Φουτράκη για διακοπή των εργασιών οι υπεύθυνοι του χώρου συνεχίζουν κανονικά το στήσιμο.

«Η υπομονή τελείωσε. Καλούμε όλο τον κόσμο, όλα τα Καμπόχωρα και όλη Χίο να έρθει στο Χαλκειός. Μας κορόιδεψαν και τώρα μας φέρνουν τα ΜΑΤ. Από το πρωί στήνονται νέες σκηνές.», ανέφερε ο κ. Φουτράκης στον «π».

Υπολογίζεται ότι στον ισοπεδωμένο χώρο θα στηθούν 10 νέες σκηνές προκειμένου να αυξηθεί η χωρητικότητα της δομής κατά 300 άτομα, αριθμός βέβαια που θα καλυφθεί άμεσα από τις χθεσινές αφίξεις κι όσους μέχρι τώρα κοιμόνταν εκτός του καταυλισμού. Στόχος είναι μέσα σε 24 ώρες να υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας επιπλέον 300 ατόμων.

Το κλίμα στο Χαλκειός είναι έκρυθμο, με κατοίκους να συγκεντρώνονται αυτή την ώρα για να κατευθυνθούν προς τη ΒΙΑΛ και την Αστυνομία να έχει εντολές απώθησης. Στη ΒΙΑΛ έφτασαν πριν λίγα λεπτά ο δήμαρχος, Μαν. Βουρνούς, με τους αντιδημάρχους Απ. Τζιώτη και Γ. Καραμανή. Να σημειωθεί ότι η Λαϊκή Συνέλευση στο Χαλκειός έχει αντιταχθεί στο ενδεχόμενο αύξησης της χωρητικότητας της δομής, με το Δημοτικό Συμβούλιο χλιαρά να έχει αποδεχτεί την απόφαση της.

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ