8.11.2017 16:27

Έωλη η συγχώνευση των σχολείων Συκιάδας- Λαγκάδας

Αναπάντητο το ερώτημα αν επιτρέπεται νομοθετικά η εναλλασσόμενη έδρα.

Μετέωρο παραμένει το εγχείρημα της συγχώνευσης των δημοτικών σχολείων Συκιάδας- Λαγκάδας σε ενιαίο 3θέσιο Δημοτικό Σχολείο, αφού, παρά την απόφαση για αλλαγή έδρας ανά 2 χρόνια, δεν έχει απαντηθεί το βασικό ερώτημα αν τελικά η εκ περιτροπής λειτουργία προβλέπεται νομοθετικά από το Υπουργείο Παιδείας.

«Μπορεί να απορριφθεί από το Υπουργείο»

Επιπλέον όπως εξήγησε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρ. Κελεπερτζής υπάρχει η περίπτωση το Υπουργείο να απορρίψει τη συγχώνευση των σχολείων, μεταφέροντας όμως τη δέσμευσή του ότι ακόμα και σε αυτό το σενάριο τα δύο σχολεία θα λειτουργήσουν ως ενιαίο 3θέσιο Δημοτικό με δική του ευθύνη. Ο ίδιος πάντως απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα αν επιτρέπεται από τον νόμο η αλλαγή έδρας ανά δύο χρόνια. «Είναι δικό μας θέμα η αλλαγή έδρας» αρκέστηκε να σχολιάσει ο κ. Κελεπερτζής.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Στ. Τσίγκου, που επεσήμανε την ανάγκη συγχώνευσης σχολείων σε ενιαίο 4θέσιο Δημοτικό Σχολείο. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η εκ περιτροπής μεταφορά της έδρας μπορεί να μην προβλέπεται νομοθετικά αλλά μπορεί να επιβληθεί από διάφορες ανάγκες, όπως για παράδειγμα η επίκληση για επισκευαστικές εργασίες κ.α..

Παρά πάντως την αρχική εισήγηση για τη δημιουργία ενιαίου 3θέσιου σχολείου, τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη δημιουργία 4θέσιου σχολείου ώστε να εμπλουτιστεί το πρόγραμμα με νέα μαθήματα, κάτι που τελικά είναι αμφίβολο αν θα γίνει αποδεκτό από το Υπ. Παιδείας, με τον Μαν. Βουρνού να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι η φάμπρικα της εναλλασσόμενης έδρας είναι επικίνδυνη, αν υπάρξει ως απαίτηση και από άλλα χωριά. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ