Χωριά

10/1/18 12:23

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:06

Εντολή σύλληψης για όποιον αντισταθεί – Άφαντες οι αρχές από το Χαλκειός

Την ουρά στα σκέλια έχουν βάλει από το πρωί οι τοπικές αρχές (Δήμος – Περιφέρεια) αφήνοντας τους Χαλκούσους να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους με τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Πριν λίγο στο Χαλκειός έφτασαν ο αστυνομικός διευθυντής, συνοδευόμενος από την Εισαγγελέα Χίου, με τους κατοίκους να τους υποδέχονται ειρωνικά με χειροκροτήματα και κωδωνοκρουσίες από την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους, στο προαύλιο της οποίας παραμένουν συγκεντρωμένοι.

Η μεταφορά των οικίσκων συνεχίζεται ανεμπόδιστα, με τον αστυνομικό διευθυντή να έχει δώσει ρητή εντολή οποιοσδήποτε προβάλει αντίσταση να συλληφθεί. Οι κάτοικοι του Χαλκειούς διαμαρτύρονται ότι η τοποθέτηση των 50 οικίσκων δεν θα λύσει το πρόβλημα, καθώς οι ίδιοι διαπιστώνουν στην πράξη τη βούληση της κυβέρνησης να αυξήσει απροσδιόριστα τις θέσεις των διαμένοντων προσφύγων και μεταναστών.

«Δεν σέβεστε μια μικρή κοινωνία 600 μονίμων κατοίκων. Παραβιάζετε την κανονικότητα της φορτώνοντας την με το βάρος διαμονής χιλιάδων μεταναστών», ωρύονται ενώπιον της Εισαγγελέως.

Βαρύ είναι το κλίμα για τις αρχές του τόπου, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται ότι αφέθηκαν, κυρίως από το Δήμο, απροστάτευτοι. «Δεν έχουν ούτε το πολιτικό σθένος να βρεθούν δίπλα μας αυτές τις ώρες», μονολογούν.   

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση