2.5.2017 13:41

Ενεργοποιούνται για να σώσουν τον οικονομικό τομέα του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων

ΛΙΓΟΣΤΕΥΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Τα αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας των Καρδαμύλων και της ευρύτερης περιοχής θα δοκιμαστούν το επόμενο διάστημα αναφορικά με τη συνέχιση της λειτουργίας του Οικονομικού Τομέα στο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων.

Ο αριθμός των μαθητών δεν επιτρέπει σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τις εγκυκλίους του υπουργείου τη λειτουργία τμήματος, αφού η περσινή Β’ Λυκείου ήταν 4 παιδιά. 

Κάθε χρόνο χάρη στις ενέργειες πιέσεις και επαφές εκπαιδευτικών γονέων και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την εντολή του υπουργού λειτουργεί τμήμα, αλλά τα περιθώρια των ελιγμών χρόνο με τον χρόνο στενεύουν, ειδικά από φέτος  με το πλαφόν που τέθηκε στον αριθμό των μαθητών ανά τομέα.

Η ενημέρωση

Προσπαθώντας να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία, τους μαθητές και τους γονείς οι εκπαιδευτικοί έλαβαν την απόφαση για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης της Κυριακής όπου τέθηκαν επί τάπητος αυτά τα ζητήματα.

Παρότι το μαθητικό δυναμικό των Καρδαμύλων ενισχύθηκε από τη λειτουργία της «Στέγης της Μαρίας», ο Οικονομικός Τομέας του ΕΠΑΛ φυλλοροεί. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υποστηρίχτηκε πως υπάρχουν μαθητές που από τα Καρδάμυλα κατεβαίνουν σε σχολεία της πόλης, ενώ υπάρχουν κι άλλοι που δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τις προοπτικές που έχουν σε σπουδές και επαγγελματική αποκατάσταση μέσα από τον οικονομικό τομέα και κατευθύνονται σε άλλους τομείς που παρουσιάζουν πληρότητα στο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων. Σε αυτούς τους μαθητές θα απευθυνθούν τα μέλη της επιτροπής μήπως και ανακόψουν την αρνητική πορεία του αριθμού των μαθητών του σχολείου.

Η επιτροπή

Οι παρευρισκόμενοι κατέληξαν στη σύσταση 7μελούς επιτροπής η οποία θα αναλάβει δράση το επόμενο διάστημα ώστε να αποφευχθεί το… μοιραίο. «Η επιτροπή θα καταγράψει και θα αποκωδικοποιήσει τις απόψεις που κατατέθηκαν ενώ από Δευτέρα θα γνωστοποιήσει το πρόβλημα και στα μέσα ενημέρωσης ώστε να γνωρίσει η τοπική κοινωνία και να ενεργοποιηθούν όλοι οι φορείς» ανέφερε στον «π» ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων Γιάννης Λιγνός.

Η 7μελής επιτροπή θα αποτελείται από γονείς, εκπαιδευτικούς και από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Καρδαμύλων.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ