21.3.2017 20:03

Έμαθαν για τη διαφορετικότητα και τον εκφοβισμό στη Βολισσό

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 χρόνων λειτουργίας της, «άνοιξε» στη Βολισσό την «αυλαία» των εορταστικών της εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων σε θέματα ψυχικής υγείας.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού (6 Μαρτίου), η ομάδα της Κινήτης Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Βολισσού και σε συνεργασία με την διευθύντρια Σεζένια Ευγενία και το διδακτικό προσωπικό, υλοποιήθηκαν βιωματικές δράσεις και ομιλίες από την ψυχολόγο, ΦρροκάϊΕλβίσα-Φωτεινή, την κοινωνική λειτουργό Πίπα Ελένη και τη νοσηλέυτρια, Δαμασιώτη Μαρία. 

Την 1η Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση σε 16 μαθητές, όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Βολισσού, και έγινε προσπάθεια ευαισθητοποίησης των παιδιών, όσον αφορά τη διαφορετικότητα και το φαινόμενο του εκφοβισμού (bullying).

Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε βιωματικές ασκήσεις, παίξιμο ρόλων και διαδραστικές ασκήσεις, που στόχο είχαν την ανάπτυξη δεξιοτήτων αλληλεγγύης, επικοινωνίας και συνεργασίας των μαθητών με σκοπό την καλλιέργεια ενσυναίσθησης

Λίγες μέρες μετά, στις 15 Μαρτίου 2017 έγινε ομιλία στους γονείς για το φαινόμενο του bullying και συζητήθηκαν τα συμπεράσματά μας από τη βιωματική δράση των παιδιών τους. Οι γονείς συμμετείχαν ενεργά, μοιράστηκαν τις σκέψεις, τις ιδέες και τις εμπειρίες τους και ενημερώθηκαν για ενδεικτικούς τρόπους πρόληψης του φαινομένου.

Ευχαριστούμε θερμά το διδακτικό προσωπικό του Δημοστικού Σχολείου Βολισσού που επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο για την σωστή μαθησιακή και ψυχοκοινωνικήανάπτυξη των παιδιών.

Η επόμενη εκδήλωση της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου είναιπρογραμματισμένη για την  Τετάρτη 5/4/2017 στο Γυμνάσιο Καρδαμύλωνμε την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Including Samuel» του σκηνοθέτη και φωτορεπόρτερ Νταν Χαμπίμπ.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ