Χωριά

17/4/18 11:27

τελ. ενημ.: 17/4/18 11:32

ΗΧΗΤΙΚΟ | Οι Οινούσσες μας συστήνονται ως τουριστικός προορισμός

Την επικρατούσα επί δεκαετίες αντίληψη ότι οι Οινούσσες αποτελούν τόπο διακοπών μόνο για τα μέλη του ναυτιλιακού λόμπυ επιχειρεί να ανατρέψει η τοπική κοινωνία, με τον Σύλλογο Φίλων Οινουσσών να πρωτοστατεί στην προσπάθεια ανάδειξης του νησιωτικού συμπλέγματος ως ιδανικού προορισμού για ξεκούραστες και οικογενειακές διακοπές.

Το πρώτο βήμα έγινε την περασμένη εβδομάδα με τον πρόεδρο του Σ.Φ.Ο. Γ. Δανιήλ να παρουσιάζει στους συντοπίτες του μία απλή, εφικτή και εύκολα υλοποιήσιμη πρόταση στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της Αιγνούσας με την ονομασία «Discover Oinoysses».

Η πρόταση προβλέπει σε αρχικό στάδιο την καθιέρωση της τελευταίας Κυριακής του Μαίου ως μία ημέρα γιορτής για τις Οινούσσες στην οποία θα καλούνται επισκέπτες να τη γνωρίσουν με προτεραιότητα τον κόσμο, που ασχολείται με τον τουρισμό και με την προβολή των νησιών.

«Θα είναι μια «OPEN DAY» της Αιγνούσας με πολλές δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, ποδηλασία, αθλητικές δράσεις, επίσκεψη στον Αγ. Νικόλαο, ξενάγηση στο Μουσείο, βόλτα στο Μοναστήρι, γνωριμία με την ΑΕΝ. Θα δώσουμε την ευκαιρία να περιηγηθούν οι συμμετέχοντες στις τοπικές γεύσεις και να γνωρίσουν παραδοσιακές συνταγές από τις νοικοκυρές του νησιού, να καθίσουν στα ουζερί και τις ταβέρνες, να χορέψουν νησιώτικους χορούς με τα τοπικά συγκροτήματα, ή να πιουν ένα ποτό στην παραλία», εξήγησε μιλώντας στο politichios.gr ο κ. Δανιήλ.

Την 1η Ιουλίου η φετινή γιορτή

Ειδικά φέτος –λόγω αργιών και εορτών του Μαΐου-  η δράση αποφασίστηκε να γίνει την Κυριακή 1 Ιουλίου σε συνέχεια των εορτασμών για τον Απόστολο Παύλο.

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση