27.8.2019 9:50

Έδωσαν όρκο στη σκιά της Μαύρης Ράχης των Ψαρών

Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο της ηρωικής νήσου

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Ψαρών, παρουσία του Μητροπολίτη Χίου, του Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλου Χρηστίδη και του νέου αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουγδάνου, του Δημοτικού Συμβούλου Κυριάκου Ζωάνου καθώς και του Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ ορκίστηκαν ο Δήμαρχος και τα νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου των Ψαρών.

Για τις ανάγκες της ορκωμοσίας επιστρατεύθηκε το Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού 050 με την ονομασία «Αρκοί» που μετέφερα τους καλεσμένους στο νησί.

Στην ομιλία του ο για 3η φορά δήμαρχος των Ψαρών Κώστας Βρατσάνος, σημείωσε ότι η επανεκλογή του αποτελεί ένα τεράστιο βάρος στις πλάτες του ίδιου και της παράταξής του, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και στις προσδοκίες των Ψαριανών.

«Βασικός στόχος της νέας μας θητείας θα αποτελέσει κατ’ αρχήν η υλοποίηση σημαντικών  έργων, που με πολλή δουλειά προετοιμάσαμε και ωριμάσαμε τα προηγούμενα χρόνια και θα δώσουν σημαντική ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία που συντελείται με σταθερά βήματα τα τελευταία χρόνια στο νησί μας.

Κορωνίδα αυτών των έργων θα αποτελέσει η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης, μονάδας βιολογικού καθαρισμού και νέου δικτύου ύδρευσης που  σύντομα αναμένουμε τη δημοπράτησή του και θα δώσει λύση σε ένα πολύ σημαντικό, σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με πολλές αρνητικές προεκτάσεις.

Παράλληλα σε αυτή τη θητεία θα πρέπει να προετοιμάσουμε τα νέα έργα που θα εντάξουμε στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, οι διαθέσιμοι πόροι της οποίας για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα είναι διπλάσιοι από τους πόρους της περιόδου 2014-2020, μ’ ένα σημαντικό ποσοστό τους να κατευθύνεται στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν οι πόροι για επενδύσεις που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Επίσης θέλω να αναφερθώ σε ένα σημαντικό γεγονός που θα λάβει χώρα σε δύο περίπου χρόνια από σήμερα και δεν είναι άλλο από τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Θεωρώ την επέτειο αυτή ως μια εξαιρετική ευκαιρία να αναδείξουμε και να προβάλλουμε τη σημαντικότατη προσφορά του νησιού μας στο αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βρατσάνος.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ