15.6.2018 18:13

Η μοναξιά του Εμπορειού

Σε ποιο άλλο ελληνικό νησί, αρχές Ιουνίου, μπορείς να έχεις μια τέτοια παραλία ολόδική σου;!

«Σε ποιο άλλο ελληνικό νησί, μπορείς να έχεις μια τέτοια παραλία ολόδική σου;!», αναρωτήθηκε η Γιούλη Τελλή, μια από τις πιο θετικές μορφές του στελεχιακού δυναμικού του τουρισμού στο νησί μας.

Η ιδιοκτήτρια του Emporios bay με μια εικόνα (που τραβήχτηκε στις 4 Ιουνίου) και μόλις 14 λέξεις περιέγραψε ιδανικά τη διπλή φύση της κατάστασης στο νησί μας. Το σχεδόν μηδαμινό τουριστικό αποτέλεσμα επιτρέπει στον επισκέπτη να χαρεί … κατ’ αποκλειστικότητα παραλίες σαν τα Μαύρα Βόλια, αναγνωρισμένες μεταξύ των κορυφαίων ελληνικών παραλιών. Η θετική όψη του νομίσματος, για τον τυχερό παραθεριστή. Το ταξίδι μιας τέτοιας εικόνας μπορεί, λογικά, να δελεάσει όσους αποζητούν την ηρεμία στις ελληνικές θάλασσες στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου.

Η αρνητική όψη έχει αντίκτυπο σε όλο το νησί και την οικονομική του αλυσίδα. Όταν στις 4 Ιουνίου η κορωνίδα των παραλιών σου αποτυπώνει την εικόνα της απέραντης μοναξιάς, οι συνέπειες θα απλωθούν στο σύνολο της οικονομίας του τόπου. Και μη βιαστεί κανείς να πει νωρίς είναι… Σε οποιοδήποτε άλλο ελληνικό νησί αρχές Ιουνίου είναι ήδη πολύ αργά.

Ας μας προβληματίσει η κατάσταση και ταυτόχρονα ας γίνει το εφαλτήριο μιας προσπάθειας πιο σύντομα να την αντιστρέψουμε. Το χρωστάμε στο νησί μας, στην αυτοπεποίθηση μας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ