3.7.2019 11:21

«Δεν θα επιτρέψουμε να μας κάψει ο ΔΕΔΔΗΕ»

Ανοιχτή επιστολή των κατοίκων του Πυργίου στον απόηχο της παρ ολίγον μεγάλης πυρκαγιάς εξαιτίας βλάβης του δικτύου

Φωνή αγανάκτησης υψώνουν οι κάτοικοι του Πυργίου με αφορμή την παρ ολίγον μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Πλατυνόρων του χωριού εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο.

Σε ανοιχτή επιστολή τους προς τον ΔΕΔΔΗΕ, οι κάτοικοι σημειώνουν ότι αν φωτιά είχε εκδηλωθεί το βράδυ, τότε οι συνέπειες θα ήταν ανυπολόγιστες.

Επιπλέον θίγουν και το ζήτημα των συχνών διακοπών ρεύματος λέγοντας ότι πληρώνουν με συνέπεια τους λογαριασμούς παρά τις συχνές «συντηρήσεις δικτύου».

Αναλυτικά αναφέρουν:

Στις 30/06/2019 εκδηλώθηκε πυρκαγιά λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ, εξαιτίας των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή των Πλατυνόρων στο Πυργί. 

Ευτυχώς, με την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής και των εθελοντικών ομάδων δασοπυρόσβεσης, η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, προτού επεκταθεί και καταστεί επικίνδυνη για τους κατοίκους του χωριού  και τις περιουσίες τους. Τα πράγματα, βέβαια, θα ήταν τελείως διαφορετικά, αν η φωτιά είχε εκδηλωθεί βράδυ, με απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες.  

Φαινόμενα όπως το παραπάνω έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν με αποκλειστική ευθύνη της ΔΕΗ που, καθώς φαίνεται, δεν συντηρεί επαρκώς το δίκτυό της, με αποτέλεσμα αυτό να είναι ευάλωτο στους ισχυρούς ανέμους που πνέουν κάθε χρόνο το καλοκαίρι στη Χίο. Έτσι γινόμαστε και εμείς έρμαια τέτοιων περιστατικών και βρισκόμαστε εκτεθειμένοι στις καταστροφικές συνέπειες μιας ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς, χωρίς την παραμικρή αποζημίωση για καταστροφές φυτικού κεφαλαίου ή κατοικιών.  Την ίδια στιγμή, πληρώνουμε με συνέπεια τους λογαριασμούς μας, παρόλες τις πολύωρες διακοπές για λόγους “συντήρησης δικτύου”, οι οποίες, επιπλέον, καταστρέφουν πολλές φορές τις διάφορες ηλεκτρικές συσκευές, τόσο σε οικιακούς, όσο και σε επαγγελματικούς χώρους. 

Ζητούμε από τη ΔΕΗ να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον ειδάλλως επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ