Χωριά

7/4/17 16:39

τελ. ενημ.: 10/4/17 10:21

BINTEO- Σύγχρονη λουτρόπολη στα Αγιάσματα το σχέδιο του Δήμου

Να αναδειχθούν τα ιαματικά λουτρά των Αγιασμάτων σε σημείο αναφοράς για τη Βόρεια Χίο αλλά και για ολόκληρο το νησί, επιχειρεί ο Δήμος Χίου που ενέκρινε σχετική μελέτη ύψους 72.000 ευρώ με στόχο τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων τους.

Ήδη τα πρώτα στοιχεία που αφορούν στην επισκεψιμότητα του χώρου είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά αφού ο αριθμός των επισκεπτών το 2016 ήταν διπλάσιος σε σχέση με αυτόν του 2015, κάτι που κάνει τον Δήμο να ευελπιστεί ότι  η συνεργασία με τη ΔΗΚΕΧ και την Κοιν.Σ.Επ. «Θέρμαι Αγιασμάτων» έχει να αποδώσει πολλά στο μέλλον.

Αναφορικά με τη μελέτη, αυτή προβλέπει τον εκσυγχρονισμό του υδροθεραπευτηρίου, των εγκαταστάσεων της ιαματικής πηγής καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

«Αυτό που έχουμε σχεδιάσει μαζί με τους κατοίκους της περιοχής είναι ότι θα πρέπει να γίνει μία σύγχρονη λουτρόπολη. Ξεκινάμε λοιπόν με μία από τις μελέτες που θα γίνουν. Υπάρχουν πολλές σκέψεις για το πώς θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η περιοχή. Ο στόχος μας είναι τα Αγιάσματα να προσελκύσουν νέους ανθρώπους στην περιοχή», ανέφερε στον «π» ο αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση