Χωριά

5/10/17 11:06

τελ. ενημ.: 6/10/17 11:10

ΒΙΝΤΕΟ- «Κύριε Υπουργέ εγώ δεν φεύγω από τον τόπο μου»

Η μία και μοναδική μαθήτρια του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων Χρ. Μπουλά, μιλά στον «π» για το πώς το Υπουργείο Παιδείας την ωθεί να εγκαταλείψει τα Καρδάμυλα και το σχολείο.

Η περίπτωση της μαθήτριας Χρ. Μπουλά από τα Καρδάμυλα, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως ένα ανάλγητο κράτος αντιμετωπίζει τα πάντα ως αριθμούς, αδυνατώντας να δει πίσω από αυτούς τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν γονείς και μαθητές απομακρυσμένων περιοχών.

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης της Γ’ Τάξης του ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων, της αφαιρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στο αντικείμενο που είχε επιλέξει.

«Είναι μία απόφαση που με απογοητεύει και μου κόβει τα φτερά. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να το περνάω όλο αυτό ενώ έχω να σκεφτώ τα μαθήματα, τις πανελλαδικές και το μέλλον μου. Δεν θέλω να φύγω από το σχολείο μου και τον τόπο μου. Εδώ είναι οι καθηγητές μου, οι φίλοι μου και οι συμμαθητές μου. Δεν μπορώ να κατεβαίνω στη Χίο ή στον Βροντάδο, γιατί απλά δεν έχω τη δυνατότητα», ανέφερε στην κάμερα του «π».   

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση