3.9.2018 13:07

Αρχίζει και επίσημα από σήμερα η σύνταξη του Δασικού Χάρτη

Υπογράφηκε η σύµβαση µεταξύ της αναδόχου εταιρίας και του Εθνικού Κτηµατολογίου. Η σύµβαση είναι διάρκειας 18 µηνών και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε τρία στάδια τµηµατικά.

Ο ∆ασικός Χάρτης αποτελεί το θεσµικό εκείνο εργαλείο που οριοθετεί την µορφή κάλυψης µια έκτασης σε σχέση µε δυο χρονικές περιόδους µέσω φωτοερµηνείας ήτοι το 1945 και σήµερα δηλ. χαρακτηρίζει µία έκταση ως ∆ασική , Χορτολιβαδική , Αγροτική.

Αφορά όλες τις εκτάσεις είτε είναι ιδιωτικές , είτε δηµόσιες , είτε των ΟΤΑ κλπ. Μετά την σύνταξη από τον Ανάδοχο ακολουθεί η θεώρηση του ∆ασικού Χάρτη από την τοπική ∆ασική Υπηρεσία και στην συνέχεια γίνεται η ανάρτησή του για ενηµέρωση και ενέργεια των πολιτών και των φορέων που έχουν η κατέχουν ιδιοκτησίες . Η διαδικασία αυτή θεωρείται πολύ σηµαντική για όλες τις ιδιοκτησίες , µε δεδοµένο ότι αυτός ο χαρακτήρας που θα πάρουνε θα συνοδεύει τις εκτάσεις σε όλες τις διοικητικές πράξεις που θα κάνουν οι ιδιοκτήτες τους , δηλ. κληρονοµιά, γονική παροχή , µεταβίβαση , πώληση, αγορά , ενοικίαση , αξιοποίηση κλπ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ