13.4.2017 11:11

Από την Παλιά Ποταμιά στη Βολισσό

ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Βήμα- βήμα οι «Φίλοι των Χιώτικων μονοπατιών» έχουν περπατήσει όλο το νησί, έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια του κόπου τους και του δικού τους οράματος για τις περιπατητικές διαδρομές της Χίου. Το τελευταίο αποτύπωμα, αποτέλεσμα προσπάθειας μηνών εθελοντών και κατοίκων της περιοχής είναι ο καθαρισμός του παλιού μονοπατιού που ένωνε τη Βολισσό με την Παλιά Ποταμιά.

Το ιστορικό μονοπάτι μετά από 50 τουλάχιστον χρόνια παραδόθηκε αυτές τις μέρες προσβάσιμο από τους Φίλους Μονοπατιών  Χίου. «Θα ξυπνήσουν μνήμες και πολλοί περιηγητές – πεζοπόροι θα περπατήσουν σίγουρα σε αυτήν την εκπληκτική ρεματιά. Η προσπάθεια ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και χρειάστηκαν αρκετές ώρες δύσκολης δουλειάς, ώστε τα 7 χλμ. της διαδρομής να είναι πάλι βατά. Συγκεκριμένα συντηρήθηκαν 4,2 χλμ. μονοπατιού, που στα περισσότερα τμήματά του ήταν αδιάβατα. Βέβαια αυτό το επίτευγμα δεν θα μπορούσε ποτέ να πραγματοποιηθεί χωρίς την συγκινητική υπερπροσπάθεια των μελών του πολιτιστικού συλλόγου Βολισσού  ¨ Όμηρος ¨,  που ξεκίνησαν τις δράσεις από τον Πύργο της Βολισσού και έφτασαν πέρα από τα μισά της διαδρομής. Την σκυτάλη πήραν τα μέλη του εξωραϊστικού και πολιτιστικού συλλόγου Νέας Ποταμιάς " Άγιος Αντώνιος  – Άγιοι Ανάργυροι ", που δούλεψαν με αυταπάρνηση και κέφι και κατόρθωσαν να καθαρίσουν περίπου 1 δύσκολο χιλιόμετρο!!! Μεγάλη επίσης ήταν γι άλλη μια φορά και η προσφορά του Ιδρύματος Γιάννη και Πηνελόπης Κουγιούλη, που στήριξε έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους «Οι Φίλοι των Χιώτικων Μονοπατιών».

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ